Vrei să fii o mireasă superbă? Evită aceste alimente

Nu cred că există vreo fetită pe lumea asta care să nu se fi visat mireasă, în rochia albă imaculată de prinţesă şi pantofiorii delicaţi care îi pun în valoare gingaşul picior. Ce ne facem însă atunci când creştem, la propriu şi la figurat? Kilogramele în plus sunt o povară greu de suportat pentru o femeie, cu atât mai mult pentru o viitoare mireasă.
  • Publicat:
Vrei să fii o mireasă superbă? Evită aceste alimente

Nu cred că există vreo fetită pe lumea asta care să nu se fi visat mireasă, în rochia albă imaculată de prinţesă şi pantofiorii delicaţi care îi pun în valoare gingaşul picior. Ce ne facem însă atunci când creştem, la propriu şi la figurat? Kilogramele în plus sunt o povară greu de suportat pentru o femeie, cu atât mai mult pentru o viitoare mireasă.

Corpul miresei este în centrul atenţiei, trebuie să fie perfect, lipsit de aripioare care îi dau un aspect expandat rochiei sau de mâini pufoase care atârnă dizgraţios.

Dacă ai reuşit cu greu să te ţii de o dietă şi greutatea ta este acum una în limitele normale, nu te culca pe-o ureche şi abţine-te de la următoarele alimente pentru a nu avea surpriza că albumul de căsătorie te surprinde cu guşa la vedere, cu obrăjori dolofani şi braţe netonifiate.

Înainte cu 2 săptămâni înainte de nuntă nu consuma produse lactate, singura excepţie fiind un iaurt mic grecesc în fiecare zi, pentru un transit intestinal sănătos. Excesul de lactate nu doar că duce la hipersensibilitate şi apariţia anumitor pete pe corp, ci poate balona şi cauza crampe la stomac, ceea ce nu e tocmai de dorit în preajma unui eveniment de genul propriei nunţi.

Evită fasolea pentru a nu fi pusă în situaţii penibile! Fasolea conţine un anumit gen de zaharuri, care ajung în intestinul gros şi care sunt atacate de bacteria în încercarea de a fi eliminate, ceea ce duce la apariţia gazelor intestinale. Pentru a evita producerea unor episoade penibile, renunţă în ziua de dinaintea nunţii la fasole şi alege în schimb surse bogate în proteine cum este puiul sau peştele.

Îndulcitorii din băuturile carbogazoase sunt greu de digerat şi pot cauza disconfort abdominal, crampe, balonare şi borborisme ale stomacului, precum şi o stare generală de oboseală şi lipsă de energie, deci evită-le atunci când ţi-e sete şi alege mai bine o sticlă cu apă plată.

Fast-foodul nu este cel mai bun prieten al sănătăţii tale! Aşa că evită acest gen de alimente, chiar dacă eşti stresată şi pe ultima sută de metri cu organizarea nunţii. O shaorma, o pizza, cartofii prăjiţi sau gogoşile cu ciocolată nu sunt o alegere inspirată dacă vrei să arăţi şi să te simţi bine în ziua nunţii pentru că sunt alimente greu de digerat, au multe grăsimi, sare şi zahăr şi pot favoriza depunerea câtorva centimetri într-un rim ameţitor şi în zone vulnerabile pentru rochia ta perfectă de mireasă, cum este talia. Nu vrem să rămâi fără aer din cauza materialului care te strangulează, aşa că evită junk-food-ul şi alege o salată uşoară de vară.

Păstrează toastul pentru marea zi! Evită alcoolul în zilele de dinaintea nunţii pentru că te poţi alege cu cearcăne de toată frumuseţea şi cu dureri de burtă atroce, care te vor purta frecvent la toaletă.

Evită legumele crucifere dacă vrei un abdomen plat! Conopida, broccoli, varza de Bruxelles precum şi fasolea conţin zaharuri care duc la apariţia gazelor intestinale şi balonare. Dacă preferi totuşi să ignori acest sfat, ia aminte că astfel de legume sunt recomandate spre consum gătite, şi nu crude, pentru a reduce la minimum riscul de flatulenţă şi balonare.

Redu cantitatea de sare! Un pic aici, un pic dincolo, şi iată cum se depăşeşte doza zilnică de 2,300 de miligrame de sare pe zi. O singură pungă de chips-uri e de ajuns cât să-ţi dea peste cap măsurătoarea la rochie pentru că excesul de sare duce la reţinerea apei în organism, cu simptome precum mâini, picioare şi faţă umflate, senzaţie de greutate excesivă a corpului şi kilograme în plus la cântar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân