Bere VS Vin, care băutură este mai sănătoasă?

Cu siguranţă ai auzit până acum că un pahar cu vin roşu pe zi ţine doctorul la distanţă.

Însă, cum la fel de bine ştii, vinul roşu nu face tocmai bine danturii, favorizând apariţia petelor dentare, de aceea ar fi mai indicat să dai vinul pe bere.


Berea este, potrivit studiilor, mult mai mai bogată în vitamine şi minerale decât vinul. Iată şi dovada!

Potrivit specialiştilor de la Universitatea Davis, California, berea conţine seleniu, vitamine din complexul B, fosfor, folaţi şi niacină, precum şi proteine, fibre şi carbohidraţi, spre deosebire de vin.

De asemenea, berea conţine probiotice, substanţe care ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din sistemul digestiv, având rol esenţial în procesul de digestie.

Nu este de ignorat nici siliconul organic din bere, compus care ajută la protejarea oaselor şi prevenirea osteoporozei.

Sursa: npr.org

Citește și:
Câte calorii are berea?
Berea cu arome de fructe - cocteil de calorii, E-uri, îndulcitori şi 0,002% aromă naturală
Berea, o sursă inepuizabilă de vitamine!
Exclusiv Online - 28.01.2015 Sursă foto: Hepta

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.