Ce fructe mănânci dacă ai gastrită, și cum ar trebui să le consumi?

Cum te raportezi la fructe dacă ai gastrită, ce fructe ar trebui să consumi, care fructe sunt tolerate de stomac în această situație?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce fructe mănânci dacă ai gastrită, și cum ar trebui să le consumi?
Envato

Unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care oamenii nu consumă fructe este afecţiunea stomacului numită “gastrită”. Mai precis, disconfortul oferit de aciditatea unor fructe în contact cu inflamaţii ale stomacului.

La rândul ei, gastrita a devenit o boală extrem de întâlnită în secolul al XXI – lea, fiind o afecţiune generată de alimentaţia incorectă (alimentele uscate, orele de masă neregulate, alimente bogate în grăsimi, înfometare), medicamente în exces, dar şi de stres – coordonate care definesc lumea modernă.

Însă, doctor Şerban Damian, specialist în nutriţie, ne recomandă să nu renunţăm în niciun caz la fructe, ci să testăm toleranţa organismului la o paletă largă de fructe, apoi să le consumăm pe cele care sunt tolerate de stomac, în detrimentul celor care ne provoacă o stare de rău.

Uşor acceptate de un organism care suferă de gastrită sunt, de exemplu, bananele.

Acestea sunt recomandate chiar şi pentru tratarea inflamaţiilor de la nivelul stomacului, alături de legume precum orezul sau cele bogate în vitamina C.

Mai mult, toate fructele tolerate ar trebui decojite înainte de consum.

Pe lista neagră se află fructele cu aciditate mare, cum ar fi portocalele sau lămâile, de aceea eficient ar fi să le evitaţi în stare crudă.

Aşadar, un alt mijloc prin care putem păstra fructele în alimentaţia noastră zilnică, este prepararea lor sub diverse forme: un măr fiert nu mai produce aciditate şi îşi păstrează proprietăţile în proporţie de 90%.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”