De ce e bine să mănânci în fiecare zi câte un ou?

Un ou pe zi te poate ţine la distanţă de atacul cerebral! Cel puţin asta sugerează cercetări recente realizate de oamenii de ştiinţă americani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce e bine să mănânci în fiecare zi câte un ou?

Un ou pe zi te poate ţine la distanţă de atacul cerebral! Cel puţin asta sugerează cercetări recente realizate de oamenii de ştiinţă americani, notează nhs.co.uk. Potrivit acestora, consumul unui ou în fiecare zi ar putea reduce cu până la 12% riscul de a face un acident vascular cerebral.

Efectele benefice ale consumului de ouă sunt dezbătute de ani în şir, unii susţinând că nu ar fi alimente tocmai sănătoase, din cauza conţinutului ridicat de colesterol, în timp ce alţii contraatacă această afirmaţie spunând că, de fapt, acel colesterol este unul bun (HDL), iar proteinele, vitaminele şi mineralele din compoziţie sunt deosebit de importante pentru menţinerea saţietăţii şi energiei. 

Cine vrea să slăbească poate să urmeze chiar şi dieta cu ouă fierte!

Se pare că acei cârcotaşi care aruncau în cârca bietului ou cantităţi impresionante de colesterol sunt acum puşi la punct de descoperiri care atestă că ouăle sunt alimente complet sănătoase, ce pot fi consumate fără niciun fel de grijă. Desigur, asta nu înseamnă să mâncăm 6 ouă pe zi. Orice aliment în exces, cât ar fi el de sănătos, nu are cum să ne facă bine.

Pe lângă faptul că un ou pe zi reduce riscul unui atac cerebral, cercetătorii au mai concluzionat că acest aliment nu are nimic de-a face cu bolile de inimă, despre care se credea că le-ar provoca din cauza conţinutului crescut de colesterol.

Detaliile cercetării au fost publicate în Journal of the American College of Nutrition.

Aşadar, mâncaţi un ou în fiecare zi şi nu mai ocoliţi acest aliment atât de sănătos doar pentru că „aţi auzit” că v-ar creşte colesterolul!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cum ne distruge zahărul dantura
Cum ne distruge zahărul dantura
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”