Sedentarismul ne face mai mult rău decât kilogramele în plus

O scurtă plimbare de 20 de minute zi de zi ne poate efectiv salva viaţa, ne dă de înţeles o cercetare nou-nouţă publicată în această săptămână şi citată de publicaţia Time.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sedentarismul ne face mai mult rău decât kilogramele în plus

O scurtă plimbare de 20 de minute zi de zi ne poate efectiv salva viaţa, ne dă de înţeles o cercetare nou-nouţă publicată în această săptămână şi citată de publicaţia Time. Potrivit studiului care apare în American Journal of Clinical Nutrition, de două ori mai multe morţi premature pot fi atribuite lipsei de activitatea fizică, în comparaţie cu decesele provocate de obezitate. Studiul se bazează pe date obţinute din analiza informaţiilor privind 334.161 de femei şi bărbaţi din Europa.

După ce au tras linie peste cercetare, oamenii de ştiinţă au concluzionat că o plimbare de 20 de minute sau orice altă activitate fizică asemănătoare, în care sunt arse între 90 şi 110 calorii, va reduce riscul de moarte prematură cu 16 până la 30 de procente.

„Mesajul este cât se poate de simplu şi pe înţelesul tuturor doar o mică schimbare în ceea ce priveşte activitatea fizică ne poate aduce beneficii substanţiale pentru sănătate. Dacă suntem inactivi trebuie să schimbăm atât de puţin ca să ne asigurăm că ne reducem riscurile unei sănătăţi şubrede”, a declarat Ulf Ekelund de la Medical Research Council Epidemiology Unit din cadrul Universităţii Cambridge.

Aşadar, gata cu plânsul de milă în oglindă, gata cu „nu merg la sală că oricum mănânc haotic”. Puţină mobilizare pentru o sănătate mai bună! Ce cursuri sunt astăzi la sala ta?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”