Expert: „Să-i dai un smartphone unui copil e ca şi cum i-ai oferi un gram de cocaină!”

Aplicaţii precum Instagram şi Snapchat pot crea dependenţă la fel de mare ca alcoolul sau drogurile în rândurile copiilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Expert: „Să-i dai un smartphone unui copil e ca şi cum i-ai oferi un gram de cocaină!”

Un expert în dezintoxicare din Marea Britanie a avertizat, într-o conferinţă pe teme de educaţie ţinută recent la Londra, că smartphone-urile oferite copiilor la vârste nepotrivite pot avea efecte la fel de negative ca cele ale „unui gram de cocaină”. Mandy Saligari, director la celebra clinică de dezintoxicare Charter, a spus că aplicaţii precum Instagram şi Snapchat pot crea dependenţă la fel de mare ca alcoolul sau drogurile în rândurile copiilor.

„Mereu le spun oamenilor că atunci când le dai copiilor un smartphone sau o tabletă, le dai de fapt o sticlă de vin sau un gram de cocaină”, a declarat Saligari.

Ea spune că a tratat câteva paciente foarte tinere care credeau că este ceva normal să-i trimiţi poze nud unei persoane străine, pe care nu o cunoşti în realitate.

„Ele nici nu se gândeau la implicaţiile care ţin de intimitate şi securitate ale acestor lucruri”, a mai spus Saligari.

Experta i-a rugat pe părinţi să ia în calcul nevoile compulsive pe care le generează folosirea unui smartphone de către copii, similare cu cele generate de alcool şi droguri.

Vârsta la care copiii au smartphone este tot mai mică

Dacă în 2012 vârsta medie la care copiii din societăţile vestice primeau un smartphone era 12 ani, acum aceasta a scăzut la 10 ani, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pieţei Influence Central. Unii copii au propriul telefon la vârste mult mai mici, inclusiv la vârsta de 4 ani.

„Cred că vârsta la care copii primesc propriul smartphone va continua să scadă, deoarece părinţii s-au săturat să le dea copiilor telefoanele lor pentru a se juca”, a declarat Stacy DeBroff, directorul executiv al Influence Central.

Potrivit studiilor efectuate până acum, cu cât un copil primeşte un telefon inteligent mai târziu, cu atât mai bine. 

Citeşte continuarea pe GO4.IT

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 locuri de vizitat în Sicilia
6 locuri de vizitat în Sicilia
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”