Ibuprofenul, ideal pentru febra copiilor

Ibuprofenul este cel mai bun medicament pentru scaderea febrei la copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ibuprofenul, ideal pentru febra copiilor
Ibuprofenul, ideal pentru febra copiilor

Ibuprofenul este mai bun in combaterea febrei la copii decat paracetamolul, considera cercetatorii britanici. Au testat medicamentul pe 156 de copii, cu varste cuprinse intre 6 luni si 6 ani, care aveau stari febrile, cu temperaturi intre 37,8 si 41 de grade.

Au fost impartiti in 3 grupe: unora li s-a administrat paracetamol si ibuprofen, altora doar paracetamol, iar altora, doar ibuprofen. Dupa primele 4 ore de la administrare, copiilor care au luat ibuprofen le-a scazut febra cu 55 de minute mai repede fata de cei care au luat doar paracetamol.

O legatura ca nici o alta

Nasterea naturala amplifica legatura mamei cu copilul, potrivit unui studiu realizat tot de cercetatorii americani. Ei au aflat ca femeile care nasc pe care naturala sunt mai receptive la plansul copiilor, comparativ cu cele care dau nastere prin cezariana. Imaginile obtinute prin scanarea creierelor a 12 mame, imediat dupa ce acestea au nascut, au scos la iveala o activitate cerebrala mai intensa in zonele asociate emotiilor si motivatiei in cazul femeilor care au nascut pe cale naturala.

Iar explicatia acestui fenomen este diferenta hormonala, nasterea naturala eliberand in corpul mamei anumiti hormoni – printre care si oxitocina – care provoaca manifestari ale „instinctului matern”. Potrivit aceluiasi studiu, femeile care nasc prin cezariana sunt mai predispuse la depresii postnatale.

Mame stresate, copii grasi

Mamele stresate prezinta riscul de a avea copii supraponderali, ne anunta un studiu realizat in Illinois. Milioane de copii provenind din familii sarace din State pot deveni obezi inainte de a implini 10 ani, stresul mamelor determinand consumul de mancare nesanatoasa in randul celor mici.

„Oamenii mananca si ca reactie la stres”, a spus cel care a coordonat cercetarea, argumentand ca aceasta concluzie poate fi aplicata si in cazul copiilor care cresc intr-o familie cu probleme. „Am descoperit ca volumul de stres pe care il resimte mama este un factor determinant al obezitatii in randul celor mici”, a concluzionat specialistul.

Citeste si Cum sa ii protejam pe copii de microbi
                  Suplimentele nutritive la copii

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”