6 remedii naturale care te ajută în lupta cu balonarea

Dacă ai probleme cu balonarea, mai jos, gaseşti şase remedii naturale care o combat. Le poţi găsi în farmacii sau în magazinele cu produse bio, sub formă de capsule, ceaiuri, tincturi sau uleiuri esenţiale.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă ai probleme cu balonarea, mai jos găseşti şase remedii naturale care o combat. Le poţi găsi în farmacii sau în magazinele cu produse bio, sub formă de capsule, ceaiuri, tincturi sau uleiuri esenţiale.

 

Salvia
Este un coleretic, adică, stimulează secreţia de bilă. De asemenea, are un efect relaxant asupra muşchilor şi antispasmodic pentru stomac şi intestine.

Feniculul
Stimulează digestia şi lupta împotriva formării gazelor intestinale prin limitarea fermentării alimentelor. În plus, aceastea te ajută să ai o respiraţie proaspătă. Seminţele de fenicul pot fi mestecate sau se poate face ceai, dacă le zdrobeşti şi torni apă fierbinte peste  ele.

Cărbunele medicinal
Cărbunele a fost întotdeauna utilizat pentru a trata balonare. Este şi un bun detoxifiant şi folosit în otrăvirile alimentare.

Angelica
Are proprietăţi antispastice, reduce formarea gazelor intestinale şi acţionează asupra durerii.

Boldo
Este un copac specific din Chile ale carui frunze parfumate sunt folosite in medicina.  Frunzele boldo dunt un activator al secreţiei vezicii biliare şi luptă împotriva balonării. De asemenea, este foarte eficient în constipaţie.

Busuiocul
Este o plantă destul de folosită în bucătărie. Acesta facilitează activitatea stomacului, precum şi expulzarea gazelor intestinale.

Sursa: topsante.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia