Piatra de alaun: antiperspirant natural

Piatra de alaun nu modifică pH-ul natural al pielii, nu conţine parfum, care ar putea irita pielea şi împiedică transpiraţia, problema numărul 1 pe timp de vară.
  • Publicat:
Piatra de alaun: antiperspirant natural

O găsim în magazinele naturiste sub forma unui stick sau roll-on, nu prezintă miros şi nici nu excelează la capitolul culori stridente pentru a atrage atenţia cumpărătoarei.

Însă, are un preţ mai mult decât convenabil, ne ţine o perioadă mare de timp (aproximativ 6 luni), nu modifică pH-ul natural al pielii, nu conţine parfum, care ar putea irita pielea şi, mai presus de toate, împiedică apariţia transpiraţiei, problema numărul 1 pe timp de vară.

În continuare, vă prezint 3 argumente pentru care ar trebui să începeţi să folosiţi piatra de alaun în defavoarea produselor autohtone antiperspirante de pe piaţă:

Piatra de alaun: calmează iritaţiile şi cicatrizează rănile

Piatra de alaun este un hemostatic natural care opreşte sângerarea şi contracţia vaselor de sânge. Astfel, este extrem de indicată folosirea acesteia în caz de mici accidente, cum sunt arsurile căpătate în timpul gătitului, după epilare sau pe oricare altă rană, cu singura condiţie să spălăm bine zona afectată înainte de aplicare. De asemenea, poate fi folosită şi de către bărbaţi, după bărbierit, având un rol calmant asupra pielii şi potolind senzaţia de uscăciune şi furnicături specifică după rasul cu lama.

Piatra de alaun: are efect antibacterian

Piatra de alaun are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor, responsabile de apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. Prin urmare, nu maschează mirosurile, ci le previne încă din stadii incipiente.

Piatra de alaun nu conţine chimicale riscante pentru sănătate

Spre deosebire de produsele clasice pe bază de săruri de aluminiu, piatra de alaun are în compoziţie o formă stabilă de aluminiu, care este complet inert şi nu are niciun efect advers asupra pielii sau organelor interne, fiind uşor de îndepărtat prin transpiraţie sau duş, şi totuşi extrem de eficient împotriva sudorii, prin efectul său astringent asupra porilor.


În plus, piatra de alaun nu conţine parfum, conservanţi sau alcool, astfel că pielea nu este agresată de substanţe chimice care ar putea avea efecte adverse dacă sunt utilizate pe o perioadă lungă de timp.

Ce spui, ai renunţa la parfumatul tău antiperspirant pentru un test cu piatra de alaun? Eu am făcut-o şi pot spune că nu am nicio urmă de regret. Rezultatele sunt excelente iar buzunarul meu răsuflă uşurat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”