Plante medicinale care te răcoresc în timpul verii!

Este în zadar să spun că vara este anotimpul preferat pentru majoritatea persoanelor. Aşteptăm cu nerăbdare vacanţa de vară, căldura, soarele...Dar în ciuda faptului că ne umple de energie şi vitalitate, lumina soarelul şi căldura în exces pot să cauzeze şi stări mai neplăcute, cum ar fi: insolaţia, oboseala, tulburările de ritm cardiac, insomniile sau crampele musculare.
  • Publicat:
Plante medicinale care te răcoresc în timpul verii!

Este în zadar să spun că vara este anotimpul preferat pentru majoritatea persoanelor. Aşteptăm cu nerăbdare vacanţa de vară, căldura, soarele…

Dar în ciuda faptului că ne umple de energie şi vitalitate, lumina soarelul şi căldura în exces pot să cauzeze şi stări mai neplăcute, cum ar fi: insolaţia, oboseala, tulburările de ritm cardiac, insomniile sau crampele musculare.

De aceea, pe lângă hidratarea intensă, consumul mare de fructe şi legume şi protecţia solară pe care trebuie să ne concentrăm în timpul verii, trebuie să găsim şi câteva modalităţi de a ne răcori organismul!

Şi, cu ajutorul plantelor, o putem face uşor, rapid şi în mod natural!

Primul loc pe lista „plantelor răcoritoare” îl ocupă Menta. Fiind una dintre cele mai răcoritoare plante medicinale, menta hidratează organismul, înlătură oboseala, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, fiind şi un bun antiseptic şi remediu digestiv.

O poţi consuma sub formă de frunze verzi în sucuri naturale, salate sau limonadă, sau o poţi folosi sub formă de infuzie sau ceai.

Salvia este şi ea recomandată persoanelor care transpiră foarte mult şi riscă să se deshidrateze uşor. Consumată sub formă de infuzie sau ceai, aceasta ajută şi la ameliorarea circulaţiei sanguine şi limfatice, fiind utilă şi la tratarea anxietăţii, suprasolicitării sau asteniei.

Gelul Aloe Vera, extras din planta propriu-zisă de Aloe, este una dintre cele mai revigorante şi energizante plante, fiind un bun tonifiant pentru ten, mai ales în timpul verii. De asemenea, acest gel ajută şi la vindecarea arsurilor, cicatrizarea plăgilor, tratarea vânătăilor sau diferitelor tipuri de alergii.

Rozmarinul, această plantă frumos mirositoare, este un bun revigorant, purificator, stimulant şi tonic nervos care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos şi poate fi doza perfectă de energie în zilele caniculare. Se folosi sub formă de infuzie sau ulei esenţial.

Lămâia este, bineînţeles, printre vedetele verii, căci ce poate să fie mai bun decât o limonadă într-o zi caniculară? Extrem de sănătoasă, lămâia are un conţinut bogat de vitamina A, D, E şi vitaminele din grupul B şi are acţiune antiseptică, cicatrizantă, calmantă, depurativă, tonică şi antiinflamatoare. Fie o consumi sub formă de limonadă, fie alegi un ulei esenţial, lămâia este un mod excelent de a te răcori în timpul verii!

Eucaliptul se numără şi el pe lista de vedete ale verii, fiind o plantă răcoritoare similară mentei, care scade temperatura corpului. Folosită sub formă de ulei esenţial sau ceai, eucaliptul are un efect de prospeţime şi revigorare, fiind eficient în calmarea migrenelor, înlăturarea stării de oboseală sau vindecarea anumitor infecţii.

Cătina este şi ea o plantă utilă în timpul verii, deoarece este bogată în Vitamina C şi extrem de benefică în tratarea afecţiunilor pielii, cum ar fi arsurile solare. Are, de asemenea, un conţinut ridicat de Vitamina E, K, F, P şi complexul B, având multiple beneficii pentru sănătate. Se poate consuma sub formă de infuzie, tinctură, ulei, extract din muguri sau sirop din fructe.

Busuiocul este o plantă aromată extrem de benefică, mai ales în timpul verii, datorită acţiunii sale antiseptice, antiinflamatoare, antifungică şi diuretică. Folosit în aromaterapie, busuiocul este extrem de revigorant, fiind eficient şi împotriva muşcăturilor de insecte sau a afecţiunilor digestive (cum ar fi toxiinfecţiile alimentare) extrem de răspândită în timpul sezonului estival.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Uleiul de măsline previne ulcerul
Uleiul de măsline previne ulcerul
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali