Alcoolul cauzeaza probleme prenatale

Intr-un studiu referitor la efectelor alcoolului asupra fetusului uman, cercetatorii americani vin cu o concluzie unanima.
  • Publicat:
Alcoolul cauzeaza probleme prenatale
Alcoolul cauzeaza probleme prenatale

Intr-un studiu referitor la efectelor alcoolului asupra fetusului uman, cercetatorii americani vin cu o concluzie unanima. Conform experimentelor de laborator, consumul de bauturi alcoolice este interzis cu desavarsire pe intreaga durata a sarcinii, cat si in perioada imediat urmatoare.

Insasi consumul mimim sau moderat de alcool se dovedeste a fi periculos pentru dezvoltarea normala a fetusului uman. Alcoolul distruge celulele care se formeaza in creierul fetusului prin blocarea canalelor responsabile de transportul acizilor si a potasiului. Foarte sensibil la cea mai mica crestere a concentratiei de alcool din sangele matern se dovedeste a fi cerebelul.

Aceasta portiune a creierului, responsabila de simtul echilibrului si coordonarea musculara este foarte sensibila la efectele alcoolului. Rezultatele unui studiu american din 2007, evidentiaza ca un copil din o mie se naste cu probleme de sanatate cauzate de consumul bauturilor alcoolice de catre propria mama.

Copii nascuti cu sindromul alcoolic prenatal prezinta dificultati in procesul de invatare si se dovedesc a fi mult mai iritabili si impulsivi decat media. Sursa : Science Daily

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Reumatismul, invins cu un vaccin
Reumatismul, invins cu un vaccin
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”