Antecedentele familiale in cancer la creier cresc riscul de tumori canceroase

Persoanele care au antecedente familiale in ceea ce priveste tumorile canceroase la creier prezinta un risc net mai crescut de a dezvolta tumori canceroase
  • Publicat:
Antecedentele familiale in cancer la creier cresc riscul de tumori canceroase
Antecedentele familiale in cancer la creier cresc riscul de tumori canceroase

Persoanele care au antecedente familiale in ceea ce priveste tumorile canceroase la creier prezinta un risc net mai crescut de a dezvolta tumori canceroase, conform unui studiu publicat, luni, in revista Neurology.

Persoanele ale caror parinti au avut glioblastom, forma de gliom malign cu evolutie rapida, care apare la varsta mijlocie in emisferele cerebrale, prezinta un risc de doua ori mai crescut de a dezvolta aceasta tumoare, conform autorilor studiului.

Riscul este de patru ori mai mare in cazul astrocitomului, tumoare gliala benigna a nevraxului, mai agresiva decat glioblastomul.

Cercetatorii au analizat dosarele medicale a 1.401 de persoane din statul american Utah, care sufereau de tumori cerebrale.

Totodata, acestia au analizat si istoria medicala a familiilor participantilor la studiu, pe cel putin trei generatii.

"Studiul nostru arata ca persoanele cu antecedente familiale cu tumoare pe creieir ar trebui sa informeze in acest sens medicii care ii trateaza", a subliniat Deborah Blumenthal, cercetator la Sourasky Medical Center din Tel Aviv, Israel, principalii autori ai studiului.

Coautorii acestui studiu au fost cercetatorii de la institutul de studiu al cancerului de la Utah University, din SUA.

"Speram ca acest tip de studii ne vor ajuta sa identificam genele responsabile de aceste tipuri de tumori canceroase la creier", a mai spus Blumenthal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”