Care este cauza durerilor menstruale? Explicaţia oamenilor de ştiinţă

Un studiu amănunţit a dezvăluit că ar putea exista o legătură între indicatorii biologici şi sindromul premenstrual, acesta sugerează că inflamaţia acută ar putea declanşa crampele şi balonarea.
  • Publicat:
Care este cauza durerilor menstruale? Explicaţia oamenilor de ştiinţă

Un studiu amănunţit  a dezvăluit că ar putea exista o legătură între indicatorii biologici şi sindromul premenstrual,  acesta sugerează  că inflamaţia acută ar putea declanşa crampele şi balonarea.

Cercetătorii  ştiau  de mulţi ani că medicamentele anti-inflamatoare  pot diminua durerea menstruală, dar  noul studiu doreşte să identifice legătura biologică între inflamaţie şi sindromul premenstrual. Chiar dacă studiile sunt la început, ar putea într-o zi să îi ajute pe cercetători să  găsească  un tratament mult mai eficient decât cel din zilele noastre, notează Descoperă

După intervievarea  a peste 2.939 de femei din Statele Unite ale Americii, o echipă de la Universitatea din Columbia  a descoperit că ar putea exista o legătura între sindromul premenstrual şi prezenţa  proteinei C reactivă (PCR).

PCR  este indicatorul biologic al inflamaţiilor din organism, astfel cercetătorii au afirmat că un număr mare de proteine în corp va declanşa dureri abdominale mai puternice. Descoperirea este majoră, deoarece peste 80% dintre femei au  afirmat că au experimentat sindromul premenstrual. Au fost organizate foarte puţine cercetării pentru a se afla cauza  sau potanţialul tratament, singura substanţă eficientă de până acum este ibuprofenul.

Potrivit unor cercetători, un nou dispozitiv ar putea opri durerile menstruale  electronic, dar  cu siguranţă nu pot opri toate simptomele sindromului premenstrual. Acest lucru  confirmă faptul că milioane de femei nu au avut altă alegere decât să reziste  crampelor, ameţelilor şi depresiei în fiecare lună pentru o mare parte din vieţile lor. Nu este de mirare că majoritatea femeilor astronaut decid să-şi amâne ciclul menstrual în timpul călătoriei, iar doctorii recomandă tot mai mult acest mod dacă este posibil.

Dar dacă s-ar  afla mai multe despre factorii biologici care contribuie la sindromul premenstrual, s-ar putea  dezvolta tratamente mult mai eficiente. Faptul că cercetătorii au reuşit să găsească o legătură între inflamaţie şi sindromul premenstrual le poate oferi cercetătorilor indiciile necesare pentru următoarele cercetări.

Echipa de cercetători afirmă că ,,rezultatele sugerează  că fiecare factor asociat cu unul dintre simptomele premenstruale  este foarte complex, acest fapt sugerează diferite mecanisme  de identificare a etiologiei  simptomelor. Inflamaţia ar putea juca un rol important în cazul sindromului premenstrual’’.

Cercetătorii au recomandat ca femeile să evite comportamente ce sunt asociate cu bolile inflamatorii. De asemenea, oamenii de ştiinţă consideră că este nevoie de mult mai multă muncă pentru a determina o cauză exactă a sindromului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”