Electrocardiograme gratuite pentru copii!

Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES lansează campania “Nicio zi fără joacă”, prin care oferă electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu vârsta de până la 12 ani.
  • Publicat:
Electrocardiograme gratuite pentru copii!

Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES lansează campania “Nicio zi fără joacă”, prin care oferă electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu vârsta de până la 12 ani.

“8 din 1.000 de nou născuţi din Europa se nasc cu o formă de malformaţii cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestei afecţiuni. De aceea, Centrele de Excelenţă Ares au iniţiat această campanie pentru a descoperi malformaţiile congenitale ale inimii, neidentificate până în momentul testării. Unele dintre aceste malformaţii congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiogramă). Ce este mai putin cunoscut la noi in tara este faptul ca malformatiile cardiace congenitale pot fi tratate si non-chirurgical, prin interventii minim invazive, disponibile la Centrele ARES”, spune Dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenţă ARES.

În februarie 2012, ARES a lansat prima secţie privată destinată Malformaţiilor Cardiace Congenitale din România, condusă de dr. Dan Deleanu.

“Sunt foarte multe patologii care pot fi descoperite la copii printr-o investigaţie atât de simplă şi  neinvazivă cum este electrocardiograma. În primul rând, pot fi descoperite patologiile congenitale precum defectul septal atrial, defectul septal ventricular, dar mai pot fi descoperite şi afecţiuni electrice ale cordului. Toate aceste afecţiuni, descoperite într-o fază incipientă, pot fi tratate minim invaziv, fără cicatrici, fără durere şi cu o internare de doar 24 de ore. Pentru ca niciun copil să nu amâne joaca mai mult de o zi, invităm părinţii să realizeze gratuit o electrocardiogramă copiilor lor.”, a spus Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog la Centrele ARES.

Campania “Nicio zi fără joacă” se derulează pe perioadă nelimitată, începând din data de 16 iunie 2015, în zilele de miercuri, de la ora 16:00 până la ora 19:00. Pacienţii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 12 ani pot beneficia de aceste teste la Centrele de Excelenţă Ares, cu sediul pe: Strada Nicolae Caranfil, nr 85 A. Pentru programări: 031 9300, număr unic cu tarif normal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”