Fast-food-ul ne îmbolnăveşte de cancer colorectal

Hamburgerii, chips-urile, produsele de patiserie şi băuturile răcoritoare acidulate ne expun unui risc crescut de cancer colorectal, ne avertizează specialiştii de la Universitatea din Edinburgh.

Concluzia se bazează pe rezultatele unui studiu pe un eşantion de aproximativ 5.000 de persoane, dintre care aproape jumătate bolnavi de cancer colorectal.

În urma completării unor chestionare special concepute, care au inclus întrebări despre regimul alimentar, stilul de viaţă şi frecvenţa cu care se practică exerciţiile fizice, cercetătorii scoţieni au conchis că fumatul, alimentele bogate în grăsimi, de tip fast-food şi istoricul familial sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia cancerului colorectal.

În schimb, o dietă bazată pe legume, fructe, cereale integrale şi peşte poate scădea semnificativ şansele de apariţie a acestei boli crunte.

Sursa: huffingtonpost.com

Citește și:
Alcoolul ingrasa ca fast-food-ul!
Homo sapiens si fast-food-ul
Alimentele care, în funcţie de culori, previn cancerul
Exclusiv Online - 18.07.2013 Sursă foto: Shutterstock

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.