Măsurarea glicemiei se va face în viitor cu un aparat ce nu are nevoie de sânge. Adio, înţepături!

GlucoTrack îi permite utilizatorului să monitorizeze nivelul glucozei în sânge fără să fie însă nevoie să–şi recolteze sânge. Utilizatorul poartă un clip pe ureche iar dispozitivul foloseşte o combinaţie de senzori pentru a determina nivelul glicemiei.
  • Publicat:
Măsurarea glicemiei se va face în viitor cu un aparat ce nu are nevoie de sânge. Adio, înţepături!

Compania israeliană Integrity Applications a demarat recent procedurile legale pentru a obţine avizul FDA necesar în vederea comercializării în Statele Unite a dispozitivului produs de ei, Gluckotrack, un dispozitiv creat pentru măsurarea glicemiei fără înţepătură.

GlucoTrack îi permite utilizatorului să monitorizeze nivelul glucozei în sânge fără să fie însă nevoie să–şi recolteze sânge, scrie ehealthromania.com.

Utilizatorul poartă un clip pe ureche iar dispozitivul foloseşte o combinaţie de senzori pentru a determina nivelul glicemiei. Datele culese de clip sunt transmise apoi unui alt dispozitiv de dimensiunea unui smartphone. GlucoTrack trebuie calibrat la fiecare 6 luni, procedeu ce implică totuşi recoltarea de sânge.

„GluckoTrack realizează simultan 3 măsurători independente folosind tehnologia termică, tehnologia cu ultrasunete şi pe cea electromagnetica”, se explică pe site-ul producătorului.

„Rezultatele sunt interpretate folosind un algoritm patentat, care permite apoi afişarea citirii pe un touchscreen color. Rezultatul este anunţat şi vocal, dispozitivul putând fi astfel utilizat şi de către nevăzători”.

Dispozitivul este deja comercializat în câteva ţări şi, potrivit declaraţiilor Integrity Applications, compania este în discuţii avansate cu un mare spital şi cu o universitate din Statele Unite pentru a realiza testele clinice necesare pentru obţinerea avizului FDA.

Măsurarea glicemiei fără înţepătură  este o provocare foarte tentantă, dar descurajantă şi se aşteaptă încă o metodă simplă şi precisă în ciuda faptului că au existat mai multe tentative.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”