Michèle Boiron: cum se împacă homeopatia cu medicamentele alopate

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor. În mod firesc, homeopatia a depăşit barierele care o despărteau de medicina alopată şi a câştigat încrederea atât a pacienţilor cât şi a profesioniştilor din domeniul sănătătii.
  • Publicat:
Michèle Boiron: cum se împacă homeopatia cu medicamentele alopate

Personalitate cu notorietate internaţională în domeniul farmaceutic, Michèle Boiron a susţinut recent în România o conferinţă pe tema „Homeopatie. Dosarele expertului: Traumatologie Generală şi Sportivă ” .

Michèle Boiron militează pentru dezvoltarea, acolo unde este posibil, a rolului farmacistului de «consilier al sănătăţii». Şi cum rolul farmacistului de oficină cunoaşte o evolutie deosebit de importantă, acesta fiind actor al sănătăţii de proximitate, Michèle Boiron a împărtăşit auditoriului din România din experienţa şi pasiunea sa pentru medicamentul homeopatic.

Deşi militantă convinsă în favoarea homeopatiei, ea a apărat întotdeauna complementaritatea cu medicina convenţională, alopatia: „Acum patruzeci de ani a existat un sectarism de ambele părţi”, îşi aminteşte ea, „astăzi, ambele sunt propuse. Pentru alergii de primăvară, de exemplu, puteţi lua homeopatia în timpul zilei, nu există efecte secundare cunoscute şi simptomele se ameliorează bine. Dar dacă persistă seara, nimic nu împiedică să se ia un antihistaminic înainte de culcare.”

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor. În mod firesc, homeopatia a depăşit barierele care o despărteau de medicina alopată şi a câştigat încrederea atât a pacienţilor cât şi a profesioniştilor din domeniul sănătătii. Graniţa dintre cele două ramuri medicale a devenit permeabilă, pentru că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, şi nu “alături” sau “în afara” ei. Ocupând locul care i se cuvine, homeopatia a intrat astfel în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului. 

Pentru volumul al 6-lea al colecţiei „Homeopatie. Dosarele Expertului” a fost aleasă de către Michèle Boiron tema Traumatologiei. Este prezentă în toate etapele vieţii şi, în numeroase cazuri, homeopatia este folosită ca primă intenţie cu rezultate excelente. „Într-adevăr, medicamentele homeopatice, eficiente şi fără efecte adverse, sunt aliate de prim plan în diversele traumatisme întâlnite, la copil, desigur, dar şi la sportivi şi vârstnici” spune expertul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”