Pericolul consumului de fructe de mare

Unul dintre cele mai mari factori de risc pentru bolile autoimune ce apar la femei poate fi corelat cu gradul de expunere a acestora la mercurul care se găseşte în peşte şi fructe de mare.

Cel puţin acestea sunt rezultatele unui studiu realizat la Universitatea din Michigan.

Noile cercetări spun că mercurul – chiar şi în cantităţi mici care, în general, ar fi considerate sigure – sunt asociate cu autoimunitatea.

Atunci când sistemul imunitar atacă celulele sănătoase ale organismului aparent din greşeală, se dezvoltă o boală autoimună care afectează, doar în SUA, aproximativ 50 de milioane de oameni, cu preponderenţă femei.

Citește și:
Fructele de mare, elixir al tinereţii?
Fructele de mare cresc riscul de diabet
Ce secrete ascund pestele si fructele de mare
Exclusiv Online - 27.02.2015

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.