Premieră în lumea medicală: doctorii au transplantat o ureche care a crescut pe antebraţul unui om

O echipă de medici chinezi a realizat o intervenţie chirurgicală inedită, în care au transplantat o ureche după ce au crescut-o timp de luni de zile pe antebraţul pacientului.
  • Publicat:
Premieră în lumea medicală: doctorii au transplantat o ureche care a crescut pe antebraţul unui om

O echipă de medici chinezi a realizat o intervenţie chirurgicală inedită, în care au transplantat o ureche după ce au crescut-o timp de luni de zile pe antebraţul pacientului, scrie Descoperă.

Renumitul chirurg Dr. Guo Shuzhong a efectuat această operaţie complexă pe pacientul cunoscut doar sub numele de Mr. Ji, intervenţie care a durat o oră, notează Independent.

Medicul a declarat că urechea a fost acceptată de organism. Mr. Ji şi-a pierdut urechea într-un accident din 2015 care l-a lăsat cu răni pe partea dreaptă a feţei. Deşi a avut multe intervenţii chirurgicale, care i-au reparat pielea feţei, doctorii nu au fost capabili să îi refacă urechea.


Doctorii au folosit cartilaj de la coastele acestuia, care a fost tăiat sub forma unei urechi şi plantat sub pielea de la antebraţ.

Dr. Guo (care a efectuat şi primul transplant de faţă din China în anul 2006), speră să repete operaţia şi pentru alţi pacienţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pudra de roşcove, remediu contra diareei
Pudra de roşcove, remediu contra diareei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”