Protejează-ţi vederea! Elimină depunerile de colesterol cu ajutorul unor picături de ochi speciale

În viitorul apropiat, ştiinţa ar putea să ne pună la dispoziţie nişte picături de ochi inovatoare care ar putea să prevină instalarea unor tulburări de vedere specifice bătrâneţii, cea mai frecventă dintre acestea fiind degenerescenţa maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.
  • Publicat:
Protejează-ţi vederea! Elimină depunerile de colesterol cu ajutorul unor picături de ochi speciale

În viitorul apropiat, ştiinţa ar putea să ne pună la dispoziţie nişte picături de ochi inovatoare pentru a preveni instalarea unor tulburări de vedere specifice bătrâneţii, cea mai frecventă dintre acestea fiind degenerescenţa maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.

Printre factorii de risc ce contribuie la apariţia acestei afecţiuni oculare se numără vârsta, fumatul, ereditatea, dar şi regimul alimentar dezechilibrat, care are drept consecinţă nivelul îngrijorător de crescut al colesterolului rău din organism. Astfel de depuneri de colesterol sunt extrem de nocive pentru sănătate, putând afecta organele vitale, precum inima, ficatul sau plămânii, dar şi vederea.

Experimentele pe animale de laborator au arătat deja că există o legătură incontestabilă între pierderea vederii şi nivelul crescut de colesterol.
De asemenea, cu ajutorul cobailor a fost studiată evoluţia problemelor de vedere a acestora la administrarea unor picături care conţineau substanţe cu rol de reglare a genei ABCA1, care ajută la îndepărtarea rapidă a colesterolului din zona respectivă şi împiedică creşterea vaselor de sânge.

Printr-un astfel de tratament ar putea fi redus numărul de cazuri care au de suferit în urma efectelor secundare ale statinelor, medicamente utilizate pentru scăderea nivelului de colesterol, iar experţii se vor putea concentra doar pe zonele cu probleme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”