Uscătoarele automate de mâini, un pericol pentru sănătate?

Le foloseşti imediat ce ieşi de la toaletă, dar, deşi nu ştiai, îţi pot face mai mult rău decât bine. Iată de ce nu sunt benefice pentru sănătate uscătoarele automate de mâini!
  • Publicat:
Uscătoarele automate de mâini, un pericol pentru sănătate?

Le foloseşti imediat ce ieşi de la toaletă, dar, deşi nu ştiai, îţi pot face mai mult rău decât bine. Iată de ce nu sunt benefice pentru sănătate uscătoarele automate de mâini! Specialiştii te sfătuiesc să apelezi la alte soluţii şi să le ocoleşti.

Uscătoarele automate de mâini ne pun viaţa în pericol, arată un studiu al cspecialiştilor de la Universitatea din Connecticut. Conform cercetării, uscătoarele de mâini absorb bacterii periculoase şi le împrăştie apoi pe mâinile celui care utilizează aparatul. 

Pe scurt, uscătorul de mâini probabil că umple mâinile proaspăt spălate cu particule de fecale. Aceste descoperiri completează studiile precedente care arătau că uscătoarele de mâini împrăştie germeni în aer. 

Rezultatele cercetării ar putea fi un semnal de alarmă pentru spitale, acolo unde există astfel de dispozitive, ele putând fi un pericol în ceea ce priveşte transmiterea germenilor dintr-o cameră în alta. 

„Studiul trebuie să fie un avertisment de netrecut cu vederea, mai ales în ceea ce priveşte răspândirea bacteriilor în spaţiile publice, incluzând unităţile medicale”, se arată în studiul citat. 

Totul este cât se poate de simplu. Atunci când tragem apa la toaletă cu capacul ridicat, bacteriile sunt aruncate în aer, ajungând apoi în aparatul de uscat mâinile şi răspândite, prin intermediul lui, în toată încăperea şi pe mâinile noastre, scrie Gandul.info.

Cercetarea a fost realizată în toaletele de la Universitatea din Connecticut.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”