Vinul influenţează riscul de apariţie a diabetului de tip II

Vinul este asociat cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip II.
  • Publicat:
Vinul influenţează riscul de apariţie a diabetului de tip II

Căutai o scuză pentru a consuma câte un pahar de vin pe zi? Noi am găsit-o pentru tine! Se pare că vinul este asociat cu un risc mai mic de apariţie a diabetului de tip II. Citeşte mai departe despre acest studiu!

Consumul de alcool – în special de vin – o dată la câteva zile poate ajuta la protecţia împotriva diabetului de tip II, sugerează un nou studiu publicat în revista medicală „Diabetologia”.

Participanţii studiului care au consumat între trei şi patru zile pe săptămână un pahar de vin au fost cu aproximativ 30% mai puţin susceptibili de a dezvolta diabet de tip II faţă de cei care au consumat mai puţin de o dată, sau doar o dată pe săptămână.
Acesta nu este primul studiu care atestă o legătură între consumul moderat de vin şi un risc redus de diabet..Cu toate acestea, este cunoscut faptul că consumul de alcool creşte riscul de apariţie a diabetului zaharat.

Pentru noul studiu, cercetătorii au analizat date de la peste 70.000 de adulţi danezi sănătoşi care au fost chestionaţi în legătură cu starea lor de sănătate şi obiceiurile de consum de alcool. Ei au fost urmăriţi timp de cinci ani pentru a vedea cine a dezvoltat diabet de tip II.

Persoanele cu cel mai scăzut risc pentru diabet au fost cele care au băut alcool la niveluri moderate şi uşor mai mult decât moderate.

Bărbaţii care au băut 14 băuturi pe săptămână au avut un risc de diabet zaharat cu 43% mai mic decât bărbaţii care nu au consumat băuturi alcoolice deloc. Femeile care au consumat 9 băuturi pe săptămână au avut un risc cu 58% mai redus faţă de cele care nu au consumat absolut deloc.

Consumul moderat de bere a fost de asemenea legat de un risc mai scăzut de diabet în cazul bărbaţilor din studiu, dar nu şi în cazul femeilor. Cercetătorii afirmă că acest lucru s-ar putea datora faptului că nu avut suficiente femei consumatoare de bere pentru a arăta o asociere puternică (cele mai multe fiind băutoare vin.)

Dr. Ronald Tamler, directorul medical al Institutului Clinic de Diabet Mount Sinai, nu a fost implicat în noul studiu, însă confirmă observaţiile din cercetările anterioare. De asemenea el  recomandă băutura cu moderaţie pacienţilor săi „un pahar pe zi pentru femei şi două pahare pe zi pentru bărbaţi!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”