7 trucuri pentru a obţine un abdomen plat fără dietă şi sport

Unele lucruri par prea frumoase ca să fie adevărate, dar dacă vei urma aceste trucuri, te vei apropia cu paşi siguri de un abdomen plat şi tonifiat. Sunt atât de simple, încât nu o să depui pic de efort.
  • Publicat:
7 trucuri pentru a obţine un abdomen plat fără dietă şi sport

Unele lucruri par prea frumoase ca să fie adevărate, dar dacă vei urma aceste trucuri, te vei apropia cu paşi siguri de un abdomen plat şi tonifiat. Sunt atât de simple, încât nu o să depui pic de efort.

1. Îmbunătăţeşte-ţi postura

Stai dreaptă şi vei arăta mai bine într-o clipă. În momentul în care postura corpului este corectă, îţi foloseşti muşchii abdomenului şi, în mod automat, îi tonifiezi. Aminteşte-ţi să stai dreaptă lipind strategic câteva post-it-uri la birou sau acasă pentru a te asigura că faci tot posibilul să îţi îmbunătăţeşti postura.

2. Consumă cât mai multe lichide

Ai grijă să ai tot timpul o sticlă cu apă cu tine. Când este deshidratat, organismul reţine apa tocmai pentru a supravieţui. Schimbările se pot observa la nivelul mâinilor, a feţei dar, mai ales a abdomenului. Încearcă să bei cel puţin 6 -8 pahare de apă sau alte lichide zilnic.

3. Mănâncă atent

În loc să termini prânzul în timp record, propune-ţi să mesteci fiecare îmbucătură de cel puţin 10 ori înainte de a înghiţi. Treptat măreşte numărul şi încearcă să ajungi să mesteci încet şi liniştit fiecare îmbucătură de cel puţin 30 de ori. Digestia începe din gură – atunci când mestecăm eliberăm enzime salivare care încep să digere alimentele. Cu cât mesteci mâncarea mai mult, cu atât mai mici vor fi particulele la trecerea în stomac. Asta înseamnă că vor fi mai uşor de digerat şi că vei obţine mai multe elemente nutritive şi o absorbţie mai uşoară. Mănâncă mai des şi mai puţin şi renunţă la obiceiul de a mânca seara.

4. Apelează la probiotice

Probioticele conţin bacterii sănătoase care luptă cu bacteriile nesănătoase din tractul digestiv. Previn balonarea şi infecţiile. Nutriţioniştii recomandă consumul zilnic al unui alimente bogat în probiotice precum iaurtul, kefirul, supa miso sau varza murată. Mai multe studii au arătat că nivelurile ridicate de microbi din intestine duc la depozitarea graăsimii pe abdomen. Probioticele ajută la lupta impotriva toxinelor şi a bacteriilor rele care cauzează creşterea în greutate.

5. Fă cât mai multe plimbări

Pentru început încearcă să faci o plimbare de 30 de minute în fiecare zi. Desi este o schimbare mica, veti observa imediat diferenţa. Importantă este persistenţa şi experienţa în timpul plimbării. Şi dacă te hotărâşti să mergi la sală, încearcă exerciţiile cardio, cel mai bun mod de a scăpa de excesul de greutate şi de a avea un abdomen plat.

6. Renunţă la guma de mestecat

Încearcă să eviţi să mesteci gumă, acest obicei favorizând înghiţirea aerului. În plus, guma conţine nenumăraţi îndulcitori, care nu sunt nicidecum aliaţi ai unui abdomen plat. Uleiul organic de mentă are acelaşi efect ca şi guma de mestecat. O felie de lămâie poate curăţa şi împrospăta respiraţia. 3 frunze de mentă pot aduce uno respiraţie proaspătă, dacă le mesteci doar un minut!

7. Relaxează-te

Când eşti încordată sau stresată, organismul tău produce mai mulţi steroizi şi hormoni ai stresului care îţi afectează în mod negativ sistemul digestiv. Este foarte dificil să mănânci sănătos atunci când eşti stresată, pentru că de multe ori privim mâncarea  ca pe o sursă de confort emoţional. În al doilea rând, stresul este asociat cu secreţia cortizolului, unul din hormonii responsabili pentru depunerea de grăsime. Pentru a atenua starea de tensiune, alocă-ţi 20 de minute în fiecare zi pentru a o acţiune care te relaxează cu adevărat (ascultă muzică, meditează, citeşte câteva pagini dintr-un roman).

Şi nu uita că somnul îţi reglează metabolismul, iar asta este foarte important atât pentru sănaătatea ta, cât şi pentru siluetă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Primaristic®, un Program de viaţă
Primaristic®, un Program de viaţă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”