Beneficiile rejuvenării vaginale

Pe principiul „Ţara arde şi baba se piaptănă”, te-ai putea gândi că sunt atât de multe probleme de sănătate cu care se confruntă omenirea, că ultima dintre grijile feminine ar fi rejuvenarea vaginului. Însă, contrar scepticismului meu, am descoperit specialişti care recomandă procedura şi paciente mulţumite de rezultat.
  • Publicat:
Beneficiile rejuvenării vaginale

Pe principiul „Ţara arde şi baba se piaptănă”, te-ai putea gândi că sunt atât de multe probleme de sănătate cu care se confruntă omenirea, că ultima dintre grijile feminine ar fi rejuvenarea vaginului. Însă, contrar scepticismului meu, am descoperit specialişti care recomandă procedura şi paciente mulţumite de rezultat.

„Tehnica nu este nouă,” mi-a spus Pablo Naranjo, medic estetician la o clinică din Spania, specializată în tratamentele cu laser, cel care a adus în România aparatul cu care se poate face rejuvenarea vaginală. Primele publicaţii ştiinţifice au apărut în 2010, în Argentina. „Am deschis un departament laser în clinica unui ginecolog de la cel mai mare spital din Madrid, pentru a putea promova acest concept”, a continuat medicul care mărturiseşte că succesul rejuvenării vaginale din Spania are mare legătură cu faptul că o vedetetă TV influentă din peninsulă a făcut intervenţia, după care a vorbit publicului larg despre experienţa ei. „Peste 1000 de femei au venit ulterior la clinică, pentru intervenţie şi astfel mentalitatea întregii ţări a fost schimbată şi din ce în ce mai multe persoane au apelat la acest tip de intervenţie”. Un studiu efectuat în rândul femeilor din Spania care au încercat procedura indică următoarele rezultate:
• 81% dintre femei au remarcat îmbunătăţirea vieţii sexuale
• 94% dintre femei s-au declarat mulţumite de aspectul zonei
• 94% dintre femei ar recomanda procedura

Cine poate face acest tratament?

Procedura de rejuvenare vaginală se adresează femeilor care în urma unei sarcini sau a modificărilor hormonale din timpul menopauzei se confruntă cu: modificarea structurilor vaginale şi laxitate, atrofierea mucoasei vaginale ce apare odată cu menopauza, durere în timpul actului sexual, diminuarea plăcerii sexuale, disconfort cauzat de o cicatrice rezultată în urma unei intervenţii genitale anterioare, incontinenţă urinară sau aspect neplăcut al labiilor şi vulvei. „Rejuvenarea vaginala este un tratament laser nedureros  non-chirurgical şi non-hormonal care se poate efectua pentru tratarea atât a vaginului, cât şi a regiunii vulvare. La ora actuală, foarte multe femei, indiferent de vârstă, suferă de o lipsă a sănătaţii mucoasei vaginale (manifestată prin atrofie, lipsa lubrifierii şi dispareunie – discomfort în timpul contactului sexual), de un aspect îmbătrânit a regiunii vulvare sau chiar de incontinenţă urinară, care au un impact major asupra calităţii vieţii, dar în tratarea cărora, până în prezent, nu au existat soluţii non sau minim invazive”, spune medicul dermatolog specializat în tratamente lasei, Ioana Mitoşeriu.

Ce presupune rejuvenarea vaginală?

Reîntinerirea vaginului presupune un tratament cu un laser fracţionat numit CO2RE care realizeaza o ablaţie controlată şi o coagulare a ţesutului vaginal şi vulvar, ce iniţiază un răspuns natural al organismului de reparare cu contracţia fibrelor de colagen şi elastină şi secundar formarea de fibre noi prin activarea fibroblastelor. 
Modulul Intima este integrat pe platforma complexă CO2RE, fiind soluţia ideală pentru rejuvenarea vaginală şi tratarea unor afecţiuni precum atrofia sau discromia zonei intime prin utilizarea laserului fracţional CO2.  Specialiştii consideră că acest aparat poate fi o alternativă la intervenţiile chirurgicale de refacere a ţesuturilor zonei vaginale şi a altor probleme conexe. Beneficiile aparatului constau în „timpul scurt de recuperare (7 zile), aplicatorii vaginali sunt realizaţi ergonomic, astfel încât să produca un discomfort minim în timpul procedurii. Pacientele afirmă că durerea este minimă sau chiar absentă în totalitate”, declară medicul dermatolog Ioana Mitoşeriu.

Cum funcţionează?

Aplicatorul special, de unică folosinţă, conceput pentru zona intimă a femeilor, atât internă, cât şi externă, emite unde laser care au scopul de a stimula producţia de colagen şi elastină, fără disconfort. Tratamentul durează puţin, nu necesită anestezie şi nici perioadă de recuperare sau o conduită specială post procedură. În prealabil, este necesar un control ginecologic, pentru a exclude posibilele afecţiuni inflamatorii sau infecţioase.
CO2RE tratează regiunea intimă, redând lubrifierea naturală şi elasticitatea. În plus, elimină problema incontinenţei urinare, cauzată de o laxitate a fibrelor musculare.

Protocol de tratament

Sunt recomandate 3 şedinţe de tratament efectuate la 4-6 săptămâni, pentru cele mai bune rezultate, iar apoi se mai poate realiza câte o şedinţă de intreţinere pe an.

Ce spun pacientele

„Când am aflat despre tratamentul de rejuvenare vaginală laser, m-am gândit că este o oportunitate extraordinară pentru mine. Am avut trei naşteri naturale şi în ultimii 5 ani am suferit de laxitate şi incontinenţă urinară. După a doua şedinţă de tratament, am început să observ o îmbunătăţire a senzaţiei din timpul relaţiilor sexuale. Este un tratament pe care l-aş recomanda cu toată încrederea prietenilor şi familiei mele. Mie şi soţului meu ne-a schimbat viaţa intimă. Ultima şedinţă de tratament a fost acum trei luni, iar eu încă mă simt minunat. Tratamentul a fost simplu şi nu a fost dureros. Pacienta, 50 ani

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”