Cum obţii un zâmbet frumos şi sănătos? De ce nu este scump un aparat dentar?

A fost demonstrat că oamenii reacţionează pozitiv atunci când văd o faţă zâmbitoare, iar persoanele cu un zâmbet frumos, încrezător şi sănătos sunt percepute ca fiind mai capabile, mai inteligente, productive, îndrăzneţe, cinstite, deschise, de succes şi de încredere.
  • Publicat:
Cum obţii un zâmbet frumos şi sănătos? De ce nu este scump un aparat dentar?

A fost demonstrat prin studii clare că oamenii reacţionează pozitiv atunci când văd o faţă zâmbitoare, iar persoanele cu un zâmbet frumos, încrezător şi sănătos sunt percepute ca fiind mai capabile, mai inteligente, productive, îndrăzneţe, cinstite, deschise, de succes şi de încredere.
Cu toate acestea nu toată lumea este dispusă să investească într-un zâmbet frumos şi sănătos.

Unul dintre cele mai invocate motive pentru care este evitat un tratament ortodontic îl reprezintă factorul material. Dr. Mihaela Dan, specilist ortodonţie, ne explică în rândurile de mai jos de ce nu reprezintă acesta un motiv pentru a renunţa la zâmbetul perfect:

“Bogdan, unul dintre pacienţii noştri, ne-a dat o lecţie de viaţă (voinţă şi înţelepciune) luând o hotărâre importantă: să renunţe la fumat şi să-şi îndrepte dinţii cu un aparat dentar. Banii pe care i-ar fi dat pe ţigări, i-a investit într-un zâmbet frumos şi sănătos, alegând un aparat dentar care i-a schimbat viaţa. Nu doar zâmbetul îi este mai frumos, ci şi întregul organism mai sănătos. Iar viaţa socială şi profesională din ce în ce mai înfloritoare.”

Pornind de la exemplul lui Bogdan, am pregătit o listă similară prin care te poţi bucura în scurt timp de un aparat dentar:

Aparat mobil (copii) Aparat fix (adolescent, adulţi)
– 1 pachet de ţigări pe zi pentru 2 luni SAU
– o sticlă de 2 litri de suc carbogazos pentru 5 luni SAU
– 8 programări la coafor SAU
– 2,5 perechi încălţăminte sport branded SAU
– aplicare de unghii false şi întreţinerea lor 10 luni SAU
-un smart phone
-1 pachet de ţigări pe zi pentru 5 luni SAU
– o sticlă de 2 litri de suc carbogazos pentru 1 an SAU
– 20 programări la coafor SAU
– 6 perechi încălţăminte sport branded SAU
– aplicare de unghii false şi întreţinerea lor 2,5 ani
– un smart phone


Cum se justifică costul crescut al unui aparat dentar, în special în cazul aparatelor dentare fixe?

Dr. Mihaela Dan ne-a explicat că pentru un tratament de calitate, materialele folosite sunt importate din străinătate (SUA, Germania etc.), iar realizarea lor necesită multă tehnologie costisitoare. Cu toate acestea ea a subliniat faptul că deşi se folosesc aceleaşi materiale ca în străinătate, preţul unui aparat dentar în România este de 4-5 ori mai mic.

Trebui să ştiţi că aparatul dentar reprezintă un tip de tratament stomatologic specializat care are scopul de a îndrepta dinţii şi a corecta ocluzia (muşcătura) dentară.

Aparatul dentar, la copil, în perioada de creştere, măreşte maxilarele pentru a face loc dinţilor să erupă în poziţie normală, repoziţionează maxilarele, atunci când mandibula se află prea în spate sau prea în faţă, şi îndreaptă dinţii. La adult, aparatul poate alinia dinţii, fără a mai avea efecte considerabile asupra poziţiei oaselor maxilare.

Ce a câştigat Bogdan făcând “sacrificiul” de a renunţa la fumat în favoarea unui aparat dentar? Numeroase studii arată îndreptarea dinţilor conduce la:
– scăderea riscului de apariţie a cariilor şi a complicaţiilor lor
– scăderea riscului de apariţie a parodontozei
– creşterea încrederii în sine şi a stării de bine a pacientului
– mărirea şanselor la interviul pentru obţinerea unui job mai bun
– creşterea succesului în viaţa socială.

“În fiecare zi a vieţii, conştient sau nu, suntem nevoiţi să luăm o mulţime de decizii. Nu este uşor, însă cântărind toate aspectele implicate în acest proces, fiecare dintre noi stabilim care sunt priorităţile noastre într-o anumită perioadă a vieţii. De ce să nu alegi să zâmbeşti fără griji cu ajutorul unui aparat dentar?” Dr. Mihela Dan, specialist ortodonţie în cadrul Orto-Implant Expert.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”