De ce fac bărbaţii burtă: 3 cauze principale

Cu siguranţă, abdomenul plat este visul oricărui bărbat pentru a fi admirat de orice femeie. Ştim cu toţii însă că acesta nu este uşor de obţinut şi există multe piedici care stau în cale. Iată câteva dintre cauzele pentru care bărbaţii acumulează rapid grăsime în zona abdominală!
  • Publicat:
De ce fac bărbaţii burtă: 3 cauze principale

Cu siguranţă, abdomenul plat este visul oricărui bărbat pentru a fi admirat de orice femeie. Ştim cu toţii însă că acesta nu este uşor de obţinut şi există multe piedici care stau în cale.

Iată câteva dintre cauzele pentru care bărbaţii acumulează rapid grăsime în zona abdominală!

 

Îmbătrânirea şi hormonii

În timp ce femeile tind să câştige în greutate în zona şoldurilor şi coapselor, în special în timpul anilor fertili pentru a sprijini sarcina şi alăptarea, bărbaţii acumulează greutate în zona abdominală.

De asemenea, pe măsură ce îmbătrânesc, bărbaţii sunt mai susceptibili de a face burtă. După vârsta de 40 de ani, nivelul testosteronului scade şi caloriile sunt mult mai rapid stocate. Mai mult, procesul de îmbătrânire îi face să piardă în mod natural din masa musculară.

Muşchii menţin arderea caloriilor la un nivel ridicat. Atunci când pierzi aceşti muşchi, aproximativ jumătate de kg  pe an, după vârsta de 30 de ani, rata de funcţionare a metabolismului scade şi acumularea grăsimii devine mult mai uşor de realizat. Aceasta merge direct în zona abdominală în cazul bărbaţilor, de cele mai multe ori.

Obiceiurile alimentare şi grăsimea abdominală

Cu siguranţă, consumul excesiv din orice aliment va cauza acumularea kilogramelor în plus. Cu toate acestea însă, unele alimente sunt mai susceptibile de a conduce la acumularea de grăsime în zona abdominală mai mult decât altele. Dacă ai o preferinţă pentru sifon sau băuturi acidulate în general, cu siguranţă abdomenul tău va avea un aspect balonat. Nici nu mai menţionăm sucurile acidulate îndulcite, care pe lângă acid conţin şi o cantitate enormă de zahăr.

Bea apă sau ceai neîndulcit din plante în locul sifonului pentru a ajuta la reducerea caloriilor şi pierderea în greutate.

Cerealele rafinate, de asemenea, extind talia într-un ritm mult mai alert faţă de cele integrale. Într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition în anul 2010, cercetătorii au descoperit faptul că aportul crescut de cereale rafinate este corelat cu o cantitate mai mare de grăsime în zona abdominală, în timp ce un aport crescut de cereale integrale nu.

Sfat: consumă orez brun, quinoa şi pâine din grâu integral, în loc de orez alb şi paste.

Găsimile saturate sunt şi ele un inamic al abdomenului plat. Bucăţile grase de carne şi lactatele plin de grăsime conţin grăsimi saturate. Consumă grăsimi polinesaturate din nuci, somon şi seminţe. Optează pentru carne mai uşoară cum ar fi pieptul de pui, friptură la grătar şi peşte alb!

Sedentarismul

Cu siguranţă nu trebuie să fii atlet de performanţă, dar stilul de viaţă sedentar este o cauză principală a acumulării de grăsime atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Ca urmare a faptului că bărbaţii consumă o cantitate mai mare de mâncare, cu toate acestea, sunt mai predispuşi la acumularea grăsimii într-un mod mult mai alert spre deosebire de femei, motiv pentru care se recomandă ca stilul acestora de viaţă să fie activ!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân