HOSPICE Casa Speranţei deschide în Bucureşti secţia de pediatrie cu servicii de îngrijire paliativă integrate

HOSPICE Casa Speranţei a inaugurat secţia de pediatrie cu servicii integrate în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din Bucureşti.
  • Publicat:

HOSPICE Casa Speranţei a inaugurat secţia de pediatrie cu servicii integrate în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din Bucureşti. Secţia este compusă dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultaţii, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcţionale, sala de kinetoterapie, Şcoala HOSPICE, în care activităţile educaţionale sunt concepute individualizat pentru creşterea autonomiei personale şi a stimei de sine, şi va avea şi echipă de îngrijire la domiciliu şi în spitalele partenere.

Organizaţia oferă de 10 ani în Bucureşti servicii gratuite de îngrijire copiilor care suferă de boli incurabile şi limitatoare de viaţă, cea mai mare parte a acestora fiind furnizate la domiciliu şi în spitalele partenere. Decizia deschiderii noii secţii a fost luată din dorinţa de a asigura pacienţilor o îngrijire mai complexă printr-un sistem integrat de servicii, în cadrul centrului HOSPICE din Bucureşti.

În prezent, HOSPICE Casa Speranţei îngrijeşte în Bucureşti 220 de copii care suferă de boli incurabile şi limitatoare de viaţă. Numărul pacienţilor va creşte cu 50% în următorii doi ani, când noua secţie de pediatrie va funcţiona la capacitate maximă. De serviciile noului centru beneficiază nu doar copiii pacienţi, ci şi familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemoţională şi spirituală, precum şi sprijin social.

Pacienţii şi familiile lor sunt principala noastră grijă şi pentru ei am decis să deschidem noua secţie de pediatrie. Ne dorim ca prin acest centru să creştem eficienţa îngrijirii în rândul copiilor care suferă de boli incurabile şi limitatoare de viaţă, să oferim servicii de calitate unui număr cât mai mare de pacienţi, dar şi să accentuăm conştientizarea nevoilor lor speciale. De aceea, am gândit noua secţie ca pe un proiect sustenabil pe termen lung. În acest sens, am demarat deja procedura de semnare a unui contract cu Casa de Asigurări şi cu consiliile locale pentru obţinerea de noi finanţări”, declară Alexandru Pădureanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei.

Organizaţia s-a bucurat de susţinerea Kaufland România, care a înţeles necesitatea unei mai bune îngrijiri paliative acordate copiilor care suferă de boli incurabile şi limitatoare de viaţă. Costurile acestui proiect vor fi de 610.000 de euro, pe o perioadă de doi ani. 75% din această sumă este acoperit de Kaufland România, restul fiind furnizat de HOSPICE Casa Speranţei.

Facilitarea accesului la servicii de sănătate complete şi de calitate, în special pentru grupuri vulnerabile, reprezintă pentru Kaufland România una dintre direcţiile strategice. Împreună cu HOSPICE Casa Speranţei lansăm azi un proiect de suflet prin care ne dorim să readucem speranţă, zile cu optimism şi zâmbetul pe buzele copiilor şi famiilor aflate în situaţii deosebit de dificile. Sperăm ca acest proiect să atragă cât mai mulţi susţinători care să înţeleagă nevoile stringente ale copiilor care suferă de boli incurabile”, a declarat  Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

Noua secţie de pediatrie cu servicii integrate acoperă o arie largă de afecţiuni:

  • Afecţiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate eşua, caz în care ar putea fi necesar accesul la servicii de îngrijiri paliative pe lângă încercările de tratament curativ şi/sau dacă tratamentul eşuează;
  • Afecţiuni în care moartea prematură este inevitabilă, şi unde pot exista perioade îndelungate de tratament intensive menite să prelungească viaţa şi să permită participarea la activittăţi;
  • Afecţiuni progresive fără opţiuni de tratament curativ, în care tratamentul este exclusiv paliativ şi poate dura mai mulţi ani;
  • Afecţiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicaţii şi probabilitate de deces prematur.

Personalul medical şi nemedical care va deservi centrul de îngrijire pentru copii din Bucureşti va fi format iniţial din doi medici, cinci asistente şi o asistentă-şefă, şase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog şi un kinetoterapeut.
Din 1992, HOSPICE Casa Speranţei a îngrijit peste 20.000 de copii şi adulţi afectaţi de boli incurabile. Ei şi familiile lor au primit sprijin atunci când au avut nevoie şi au aflat cum îşi pot păstra demnitatea în faţa bolii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”