Nu confundati cistita cu vaginita!

"Am de ceva vreme o infectie urinara si am usturimi in timpul mictiunii si nu numai", se plange una dintre cititoarele "Ce se intampla, Doctore?". Dupa vizita la medic a primit diagnosticul "vaginita" si tratament cu Ciprinol.
  • Publicat:
Nu confundati cistita cu vaginita!
Nu confundati cistita cu vaginita!

„Am de ceva vreme o infectie urinara si am usturimi in timpul mictiunii si nu numai”, se plange una dintre cititoarele „Ce se intampla, Doctore?”. Dupa vizita la medic a primit diagnosticul „vaginita” si tratament cu Ciprinol.

„Dar aceasta problema mi-a reaparut si recunosc ca anul acesta nu m-am prezentat la medicul ginecolog (deoarece sunt plecata din tara). Mentionez ca am varsta de 23 de ani, nu am copii si intretin relatii numai cu iubitul meu cu care sunt impreuna de 6 ani. Pana in prezent nu am avut nici un fel de problema decat cazul de fata, care ma supara de 2 ani si reapare de 2-3 ori pe an, indiferent de anotimp. Va rog sa ma sfatuiti cum as putea trata aceasta infectie.”

Ma indoiesc ca ar fi fost vorba despre o vaginita, in contextul descris de tine, adica simptome specifice mai degraba cistitei, precum si indicatia de tratament cu ciprofloxacina, specific infectiilor de cai urinare. Parerea mea este ca suferi de cistita, cu forma recidivanta fie prin persistenta bacteriilor ce determina infectia, accentuata de anumite conditii – oboseala, scaderea imunitatii etc, fie prin coexistenta unei alte afectiuni din sfera urogenitala (fie anexita, fie litiaza renala).

De exemplu, eliminarea unui microcalcul poate irita mucoasa uretrala, cauzand simptome similare: durere la mictiune, usturime, sangerari etc. Pe acest fond, infectia cu germeni chiar si de tip E.Colli dau simptomele respective, ce raspund bine la Ciprinol.

Insa eu va recomand o urocultura efectuata in lipsa tratamentului cu antibiotic, pentru a nu influenta rezultatul. In plus, o terapie profilactica cu suplimente pe baza de afin american, care contine proantocianide ajuta la protejarea mucoasei vezicii urinare impotriva bacteriilor nedorite.

Citeste si: Infectiile urinare recidivante pot ascunde tumori

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”