Poţi rămâne însărcinată la 2 zile de la avort?

Am făcut un avort pe data de 20 iunie, pe 22 iunie am avut contact sexual neprotejat. Este posibil să fi rămas însărcinată din nou? Ieri am fost la control şi l-am întrebat pe doctor dacă este normal să am lapte, iar el a zis că nu ar trebui deoarece sarcina a avut 9 săptămâni când am făcut avortul.
  • Publicat:
Poţi rămâne însărcinată la 2 zile de la avort?
Cuprins
  1.  
  2.  

„Am făcut un avort pe data de 20 iunie, pe 22 iunie am avut contact sexual neprotejat. Este posibil să fi rămas însărcinată din nou?”, ne întreabă o cititoare. Oana îi răspunde.

„Ieri am fost la control şi l-am întrebat pe doctor dacă este normal să am lapte, iar el a zis că nu ar trebui deoarece sarcina a avut 9 săptămâni când am făcut avortul. Problema este că nu mai înţeleg nimic şi nu ştiu ce să fac. Ajutor!”
 
Da, este posibil să fi rămas însărcinată, ca de altfel acest lucru este posibil de fiecare dată când nu foloseşti o măsură de contracepţie în timpul actului sexual.

Trebuie să înţelegi că avortul nu este o măsură de contracepţie, ci o măsură extremă, foarte violentă, ce are urmări grave asupra integrităţii şi sănătăţii organelor genitale şi asupra psihicului tău.

Este cazul să mergi la un medic şi să te sfătuieşti cu privire la o terapie contraceptivă sigură, à la longue, mai ales dacă ai un partener stabil, completată şi de mijloace de protecţie împotriva afecţiunilor dermatovenerice, cum ar fi prezervativul, dacă nu ai un partener stabil.

Ca pură informare, trebuie să te abţii de la un act sexual timp de 2 săptămâni de la efectuarea unui chiuretaj sau orice manevră invazivă, pentru că există riscul infecţiei. Iar lactaţia se instalează abia după naştere, nu în timpul unei sarcini. Succes!

Citeşte şi: În Romania se fac aproape 400 de avorturi zilnic, iar 47% dintre românce nu merg cu anii la controlul ginecologic!

Nasterea, mai riscanta pentru femei decat avortul?

Cum iti revii psihologic dupa un avort?

 

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”