(P) Patru lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre herpesul oral

Herpesul oral se manifestă prin apariţia unor vezicule dureroase (sub formă de bubiţe), umplute cu lichid transparent, însoţite cel mai adesea de senzaţii de arsură, durere, mâncarime şi usturime.
  • Publicat:
(P) Patru lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre herpesul oral

1) Cine face herpes oral? 

Orice persoană poate să contacteze virusul herpes simplex de tip 1, cel responsabil pentru apariţia leziunilor neplăcute în jurul cavităţii bucale. Primul contact are loc, cel mai frecvent, în copilărie. La vârsta adultă se estimează că între 60 şi 90% dintre persoane sunt deja infectate. Ulterior, virusul va rămâne cantonat în celulele nervoase existând posibilitatea de a se reactiva periodic.

2) De ce se reactivează?

Perioadele cu stres maxim sau imunitate scăzută a organismului sunt cele mai propice pentru reactivarea virusului herpesului oral. De asemenea, mai sunt posibile recidive în cazul expunerilor prelungite la soare sau vânt.

3) Cum se manifestă?

Herpesul oral se manifestă prin apariţia unor vezicule dureroase (sub formă de bubiţe), umplute cu lichid transparent, însoţite cel mai adesea de senzaţii de arsură, durere, mâncarime şi usturime. Aceste simptome creează o stare generală neplăcută de disconfort.

Este localizat, cel mai adesea, în jurul gurii şi al nasului, însă în unele cazuri se poate localiza şi în alte zone ale feţei, pe mucoasa cavităţii bucale, limbă sau gingii. Unguentele cu aciclovir au efect doar la primele semne de apariţie a unui herpes la gură, în general când apar arsuri însoţite de o inflamaţie locală. Tratamentele clasice nu mai au niciun efect dupa aparitia veziculelor.

4) Ce se poate face pentru vindecarea rapidă?

Compania farmaceutică Sodimed a lansat pe piaţă un produs revoluţionar în domeniu: Herpactiv Oral. Practic, singura soluţie existentă care vindecă leziunile herpesului oral în doar 3 zile. Este un produs inovator prin tehnologia Osmofilm, brevetată ca invenţie, şi singurul tratament 100% natural care acţionează în faza de leziune a herpesului oral.

Extractele naturale pe care le conţine Herpactiv Oral blochează virusul herpetic să pătrundă în celulele sănătoase, astfel împiedică propagarea infecţiei virale cu 38% în primele 2 ore de la aplicare. Produsul este deja disponobil în farmacii şi nu necesită reţetă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: