Dezordinea din casă, cauza oboselii şi a stresului!

Decoraţiile, aparatele de uz casnic şi stilul de viaţă îţi pot afecta starea de spirit şi pot influenţa cât de bine te odihneşti în timpul nopţii.
  • Publicat:
Dezordinea din casă, cauza oboselii şi a stresului!

Poate părea incredibil, însă felul în care este decorată camera în care stai în timpul zilei îţi poate afecta starea de spirit.

Decoraţiile, aparatele de uz casnic şi stilul de viaţă îţi pot afecta starea de spirit şi pot influenţa cât de bine te odihneşti în timpul nopţii.

Cum te îmbolnăveşte decorul casei 

Dezordinea

Dacă alegi să te odihneşti în loc să faci curăţenie, acest lucru ar putea să te facă mai obosit decât este cazul. Un studiu realizat de Institutul de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii Princeton a descoperit că un mediu murdar şi dezorganizat duce la consumul energiei prin stres, care duce la mai multă oboseală

Pereţii albaştri

Un studiu realizat de Travelodge a analizat culorile pereţilor din 2.000 de case şi a descoperit că pereţii albaştri ajută la scăderea ritmului cardiac, scad tensiunea arterială şi te fac somnoros. Albastrul este perfect pentru dormitor, însă nu este recomandat în alte camere.

Perdelele

Un studiu despre oamenii care muncesc în birouri cu ferestre versus cei din birouri fără ferestre a descoperit că oamenii care erau expuşi luminii naturale în timpul zilei dormeau cu aproximativ 46 de minute mai mult în timpul nopţii. Acelaşi lucru se aplică şi mediului de acasă: mai multă lumină naturală, adică înlăturarea perdelelor din dreptul ferestrelor în timpul zilei, îţi va asigura un somn mai odihnitor.

Televizorul

Ecranul televizorului sau al tabletei emană lungimi de undă albastre, care opresc producţia de metonină, substanţa care te face obosit şi te ajută să adormi.

Lumânările cu aromă de levănţică

Cu toate că această aromă este foarte relaxantă, acesta este tocmai motivul pentru care te oboseşte. Psihologii de la Universitatea Wesleyan au descoperit că oamenii care au mirosit lumânări cu această aromă înainte de culcare au dormit mai bine. Prin urmare, nu trebuie să renunţi la ele, ci să nu le ţii aproape în timpul zilei.

Telefonul

Un studiu realizat de National Sleep Foundation a descoperit că 20% dintre oamenii de 19-29 de ani erau treziţi de un apel, mesaj sau email cel puţin de câteva ori pe noapte. Din cauza acestor întreruperi ale somnului te vei simţi cel mai probabil obosit a doua zi.

Citeşte continuarea pe Gândul.info.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”