Șampania se bea rece – beneficiile șampaniei, dacă e consumată cu moderație

Şampania poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru, asta dacă nu depăşim măsura. Află cum se servește corect șampania și de ce e bună.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Șampania se bea rece - beneficiile șampaniei, dacă e consumată cu moderație

Şampania e nelipsită din casele noastre la trecerea dintre ani, dar puțini știu că această licoare poate avea și beneficii pentru sănătate. Asta, desigur, dacă nu întrecem măsura!

Află mai jos cum te ajută șampania să fii sănătos și cum se servește corect!

Șampania se bea rece, la 7 grade Celsius

Șampania se servește rece, dar nu exagerat. Temperatura ideală este de 7 grade Celsius – astfel, mirosul si aroma vinului spumant se pot aprecia cel mai bine. Nu răci niciodată șampania în congelator, ci în apă cu gheață sau în frigider.

Servește șampania în pahare înalte pentru a te bucura de aroma și caracterul spumant al băuturii.

Sticla de șampanie se deschide cu ușurință dacă o înclini la 45 de grade – nu trebuie să o agiți, altfel musafirii vor fi udați din cap până-n picioare cu spumă!

Toarnă un deget de șampanie în fiecare pahar, așteaptă câteva secunde ca să scadă spuma, apoi toarnă din nou până la două treimi din pahar.

Paharul de șampanie se ține întotdeauna de picior – pentru ca băutura să nu se încălzească, dar și pentru că este o licoare elegantă care trebuie savurată ca atare.

Ce beneficii are șampania

Poate creşte apetitul sexual

Este demonstrat că alcoolul îi face pe oameni să scape de inhibiţii. Şampania are avantajul de te lăsa şi cu ceva energie pentru a putea profita de starea de exaltare pe care o simţi, spre deosebire de alte băuturi care te moleşesc.

Poate îmbunătăţi sănătatea inimii

La fel ca vinul, şi şampania poate să fie bună pentru sistemul cardiovascular. Faptul că este făcută tot din struguri îi dă puteri antioxidante benefice pentru sănătatea vaselor de sânge şi pentru lupta cu colesterolul. Secretul este, la fel ca în cazul tuturor băuturilor alcoolice, moderaţia!

Șampania te menţine în formă

Cercetătorii de la Universitatea din Columbia au arătat că şampania conţine proteine care sunt benefice pentru memoria pe termen scurt.

Un alt studiu, realizat în 2013 de cei de la Universitatea din Reading, a scos la iveală faptul că 3 pahare de şampanie pe săptămână chiar îmbunătăţesc capacitatea de memorare.

Menţine buna dispoziţie

Şampania conţine magneziu, potasiu şi zinc, ceea ce o face perfectă pentru îmbunătăţirea stării de spirit.

Șampania are puţine calorii

Un pahar de şampanie are doar 80 de calorii. Dacă nu bei o sticlă întreagă, ai toate şansele să îţi păstrezi şi silueta.

Poate scădea riscul de diabet

Un studiu realizat în 2009 de cercetătorii canadieni a arătat că toate tipurile de vin, inclusiv şampania, scad riscul de a face diabet cu 13%.

Poate preveni apariţia demenţei

Un pahar sau două de şampanie scad considerabil riscul de apariţie a demenţei, potrivit unei echipe de cercetători din Pittsburgh.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta daneză: se pierd 11 kg în 13 zile
Dieta daneză: se pierd 11 kg în 13 zile
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”