Cea mai bătrână pisică din lume a împlinit… 31 de ani FOTO

Nutmeg, o pisică din rasa British Shorthair, ar putea deveni cea mai vârstnică felină din lume, având în vedere că recent şi-a sărbătorit cea de-a 31-a aniversare. Asta înseamnă, în ani umani, că are 141 de ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cea mai bătrână pisică din lume a împlinit... 31 de ani FOTO

Nutmeg, o pisică din rasa British Shorthair, ar putea deveni cea mai vârstnică felină din lume, având în vedere că recent şi-a sărbătorit cea de-a 31-a aniversare.

Asta înseamnă, în ani umani, că are 141 de ani! 

Stăpânii ei, Liz şi Ian, un cuplu de bătrâni din Blaydon (Marea Britanie), fără copii, au adoptat-o în 1990, după ce pisica lor, Spice, a murit, notează express.co.ukDe atunci, Nutmeg este răsfăţata casei: adoră tonul şi puiul prăjit! 


Speranţa de viaţă a pisicilor este de aproximativ 15 ani, însă Nutmeg dovedeşte contrariul. Secretul longevităţii?„Răsfăţul de care are parte”, susţin stăpânii ei.


Chiar dacă anul trecut a suferit un accident vascular, mai are doar 3 dinţişori şi nu mai are pofta de aventură din… tinereţe, Nutmeg este cât se poate de puternică. 


„Nutmeg a fost foarte bine îngrijită. Are până şi camera ei în casă”, spune Ian, în vârstă de 66 de ani.

Cea mai longevivă pisică în viaţă le-a fost alături celor doi bătrânei pe parcursul vieţii, la bine, şi la rău.


Liz recunoaşte însă că, pe măsură ce a îmbătrânit, Nutmeg a devenit mai… morocănoasă. Chiar dacă medicul veterinar nu i-a dat multe şanse de supravieţuire după atacul cerebral de anul trecut, pisica s-a recuperat spectaculos şi se bucură acum de o nouă şansă la viaţă alături de bătrâneii grijulii, care o iubesc ca pe propriul copil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”