Dragoş Bucurenci, Cori Grămescu, Alex Gâlmeanu şi Ioana Banu aleargă la maraton pentru dreptul fiecărui copil abandonat

Copiii abandonaţi sau cei aflaţi în pericol de a fi separaţi de familiile lor au o echipă impresionantă de susţinători la Maratonul Internaţional Bucureşti din 4 octombrie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dragoş Bucurenci, Cori Grămescu, Alex Gâlmeanu şi Ioana Banu aleargă la maraton pentru dreptul fiecărui copil abandonat

Copiii abandonaţi sau cei aflaţi în pericol de a fi separaţi de familiile lor au o echipă impresionantă de susţinători la Maratonul Internaţional Bucureşti din 4 octombrie. Dragoş Bucurenci, consultant şi trainer de comunicare şi Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie vor alerga duminică alături de fotograful Alex Gâlmeanu şi avocata Ioana Banu în sprijinul fundaţiei Hope and Homes for Children România. Cei patru vor participa la maraton la proba de ştafetă şi vor parcurge câte 10,54 km fiecare.

„Alerg pentru că vreau să nu mai existe cămine de copii decât în albumele de fotografie istorică. Alerg pentru că o copilărie trăită într-o instituţie este o copilărie gri, iar eu cred că fiecare copil are dreptul la o copilărie color”, spune fotograful Alex Gâlmeanu.

Cunoscută antrenoare de fitness, coach de lifestyle şi de nutriţie, Cori Grămescu participă la maraton în cadrul TEAM HOPE, echipa HHC România, pentru că vrea să contribuie la schimbarea sistemului de protecţie a copilului din ţara noastră. „O societate poate fi judecată după felul în care îi tratează pe cei mai vulnerabili membri ai săi, iar felul în care sunt trataţi copiii abandonaţi în România nu face cinste nimănui. Alerg pentru că dacă le vom reda acestor copii zâmbetul, încrederea şi speranţa, ne vom reda şi nouă un pic de demnitate”, spune Cori Grămescu.

Avocata Ioana Banu ştie că dragostea şi căldura unei familii sunt cele mai importante lucruri pentru un copil. Ea îşi doreşte ca toţi copiii să poată creşte în armonie şi siguranţă, iar duminică va alerga la maraton pentru ca acest vis să se transforme cât mai curând în realitate. „Pentru că am avut norocul să am doi părinţi iubitori, nu-mi pot imagina ce înseamnă să creşti într-o instituţie, dar numai gândul că băiatul meu ar putea ajunge într-o astfel de situaţie îmi dă fiori. Alerg pentru că niciun copil nu ar trebui să treacă printr-un astfel de coşmar” spune  Ioana Banu.

Ca jurnalist şi activist civic, Dragoş Bucurenci a militat de-a lungul timpului pentru o Românie verde, contribuind la crearea unei noi culturi a voluntariatului pentru mediu. Alături de alţi ecologişti dedicaţi, el a pus bazele asociaţiilor „MaiMultVerde” şi „Salvaţi Dunărea şi Delta”. Pe 4 octombrie, Dragoş va alerga pentru un alt fel de viitor al României, acela în care copiii nu vor mai fi instituţionalizaţi. „Hope and Homes for Children este una dintre cele mai destoinice, mai harnice şi mai eficiente organizaţii cu care am lucrat. Cu ei, am mereu încredere că fiecare leu donat este pus la treabă în folosul copiilor. E un privilegiu să strâng fonduri pentru o astfel de organizaţie”, spune Dragoş Bucurenci, coach de comunicare.

Cei care doresc să îi sprijine pe Alex, Cori, Ioana şi Dragoş şi pe copiii pentru care aleargă pot face donaţii pe pagina de Galantom a echipei: http://hhc.galantom.ro/teamacid

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030