Femeile au cu cinci ore mai puţin timp liber decât bărbaţii

Bărbaţii au 43 de ore libere pe săptămână, asta în comparaţie cu femeile, care au cu cinci ore mai puţin, conform unui nou studiu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Femeile au cu cinci ore mai puţin timp liber decât bărbaţii

Bărbaţii au 43 de ore libere pe săptămână, asta în comparaţie cu femeile, care au cu cinci ore mai puţin, conform unui nou  studiu.

Raportul a arătat că femeile aveau, în 2015, doar 38 de ore de petrecere a timpului liber pe săptămână, timp în care alegeau să se odihnească sau să socializeze.

Cercetătorii au descoperit că femeile au mai puţin timp liber decât bărbaţii deoarece ele au mai multe treburi casnice, a dezvăluit un studiu realizat de Oficiul de Statistici Naţionale din Marea Britanie în rândul cetăţenilor săi.

Activităţile de la domiciliu, mai importante decât mersul la sală

Statisticile arată, de asemenea, că media timpului liber a crescut pentru bărbaţi, comparativ cu anul 2000, dar a scăzut pentru femei.

„Femeile ar putea avea mai mult timp dacă nu ar fi angrenate în activităţi neremunerate, cum ar fi treburile casnice şi îngrijirea copiilor. Orele petrecute pentru munca neremunerată le înlocuiesc pe cele care ar putea fi dedicate activităţilor de agrement”, cred specialiştii.

Când vine vorba de petrecerea timpului liber, atât bărbaţii, cât şi femeile, au cam aceleaşi tabieturi, stau la televizor, ascultă muzică sau citesc.

Cu toate acestea, conform sondajului, vârstnicii au cel mai mult timp liber. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani au cele mai puţine ore libere, în comparaţie cu orice altă categorie de vârstă, în timp ce persoanele de peste 65 de ani profită cel mai mult. Explicaţia: au ieşit la pensie şi au copii mari care îi ajută.

Oamenii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani se bucură, de asemenea, de mult timp liber pe săptămână. Specialiştii cred că mulţi dintre cei care fac parte din această categorie sunt studenţi care nu au un job sau nu muncesc cu normă întreagă. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”