Se apropie Pastele - afla tot ce trebuie sa stii despre OUA!

Se apropie Pastele - afla tot ce trebuie sa stii despre OUA! Se apropie Pastele - afla tot ce trebuie sa stii despre OUA!

Oul constituie un produs de baza in alimentatie, fiind consumat ca atare sau in diverse preparate. Acesta este bogat in proteine cu valoare biologica inalta si vitamine.

Proteinele din albus au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului - si in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina - atat de bine proportionati, incat oul a devenit referinta standard pentru compararea calitatii proteinelor din alte alimente.

De asemenea, galbenusul este o sursa importanta de fosfolipide extrem de necesare in alimentatie, mai ales in cazul copiilor si al femeilor insarcinate.

Citeste si: Adevăr şi mit despre ouă, carbohidraţi şi mesele la ore târzii

 

Exclusiv Online - 20.04.2011
Taguri: oua, proteine, galbenus, albus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.