„Zâmbete la plic” pe feţele bucureştenilor!

Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează a doua ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” al cărei scop este să aducă un zâmbet pe feţele bucureştenilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează a doua ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” al cărei scop este să aducă un zâmbet pe feţele bucureştenilor.

Dacă anul trecut voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului), anul acesta vor organiza un atelier de comunicare scrisă, în data de 13 decembrie 2014, orele 11:00-13:00 la Filiala Bogdan Petriceicu Haşdeu a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.  

În cadrul acestui atelier, participanţii vor afla care sunt beneficiile scrisului de mână, în detrimentul celui la calculator şi vor fi încurajaţi să scrie de mână mesaje unor persoane pe care nu le cunosc, care apoi vor fi inserate în cărţile din Bibliotecă, astfel încât cititorii să aibă o surpriză şi să zâmbească, atunci când le descoperă.

Bucureştenii sunt mai tot timpul grăbiţi, posomorâţi şi zâmbesc destul de rar. Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori.

Prin această acţiune Asociaţia DeVision şi Biblioteca Metropolitană vor să demonstreze că zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”