Oamenii fericiti se uita mai putin la televizor

Pe masura ce oamenii au mai mult timp liber, ei il petrec vizionand programe tv.
  • Publicat:
Oamenii fericiti se uita mai putin la televizor
Oamenii fericiti se uita mai putin la televizor

Oamenii fericiti fac sex, ies cu prietenii, se relaxeaza si stau foarte putin la televizor, descopera un nou studiu. Nefericitii procedeaza exact invers si aloca timp sporit emisiunilor si filmelor de tot felul, au constatat cercetatorii de la Universitatea din Maryland. Studiul s-a bazat pe raspunsurile a 45.000 de americani, colectate de-a lungul a 35 de ani de catre General Social Survey din Chicago.

Persoanele nefericite sunt fericite in fata televizorului

Potrivit studiului, oamenii nefericiti petrec cu 20% mai mult timp in fata televizorului decat oamenii fericiti. Evident, perioada alocata televizorului difera in functie de educatie, venituri, varsta si starea civila.

Privitul la televizor este o activitate lejera fata de altele. Nu trebuie sa te imbraci, sa cauti companie, sa planuiesti, sa consumi energie, sa muncesti sau sa cheltuiesti bani.

Aceste avantaje combinate cu imediata satisfactie oferita de televizor ne arata de ce, spre exemplu, americanii petrec mai mult de jumatate din timpul lor liber uitandu-se la televizor, spun cercetatorii. Desi acesta pare, in general, o pierdere de timp pentru oamenii fericiti, totusi, si lor le face totusi placere sa urmareasca anumite emisiuni sau programe.

Cand nu ai altceva mai interesant de facut

In perioadele de prosperitate sau declin economic, studiile legate de programul zilnic al oamenilor au aratat ca orele petrecute la serviciu le influenteaza pe cele petrecute in fata televizorului. Pe masura ce acestia au mai mult timp liber, ei il petrec vizionand programe tv.

Persoanele nefericite au declarat astfel ca tind sa aiba mai mult timp liber nedorit (51%) comparat cu oamenii fericiti (19%). Prea mult timp liber si nici o modalitate clara de a-l umple, este cea mai mare problema a lor.

Cercetatorii pun in legatura directa placerea temporara data de televizor cu dependenta. Activitatile care o genereaza produc placere pentru moment si regrete si alte sentimente negative pe termen lung. Persoanele cele mai vulnerabile in fata dependentei sunt cele cu probleme personale si sociale. Pentru acest tip de oameni televizorul poate deveni un fel de opiu.

Tu cat timp petreci uitandu-te la televizor?

Citeste si Fii happy!
                  Back to the Future
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân