Creează-ţi propria-ţi fericire!

Ai fost vreodată atât de prins(ă) în viaţa de zi cu zi încât să nu mai acorzi atenţie modului în care te simţi? Cheia revenirii pe drumul cel bun este una simplă: concentrează-te pe modul în care te-ai simţi dacă totul ar merge aşa cum trebuie.
  • Publicat:
Creează-ţi propria-ţi fericire!

Ai fost vreodată atât de prins(ă) în viaţa de zi cu zi încât să nu mai acorzi atenţie modului în care te simţi? Cheia revenirii pe drumul cel bun este una simplă: concentrează-te pe modul în care te-ai simţi dacă totul ar merge aşa cum trebuie. Şi va merge! Lynn Grabhorn te încurajează cu sfaturi practice să nu te victimizezi şi să faci aceşti paşi:

Pasul 1. Identifică tot ceea ce NU VREI

Există două tipuri de enunţuri “Nu vreau” – cele universale şi cele personale, cele universale fiind cel mai des întâlnite şi cel mai uşor de detectat. Nu contează însă absolut deloc dacă este vorba despre un enunţ de tip “Nu vreau” universal sau personal, intens sau uşor, constant sau trecător.

Ideea este să îţi dai seama că există, să îl vezi, să îl simţi sau orice altceva este nevoie pentru a-l identifica şi… să-l schimbi. Ceea ce înseamnă să îţi schimbi sentimentele – de la starea de rău la starea de bine. Rapid!

Pasul 2. Pornind de aici, identifică tot ceea ce VREI

Soluţia pentru a avea tot ceea ce-ţi pofteşte inima este să identifici o modalitate de a te simţi bine atunci când vine vorba despre dorinţele tale: nu să tânjeşti după ele, să suspini sau să te simţi descurajat atunci când te gândeşti la ele, ci să ai o stare de bine. Nu uita, nevoia provine din teamă, iar dorinţa din încântare.

Cele două se află la capetele opuse ale polului vibraţional. Aşa că avem următoarea dilemă: ne dorim ceva, ceea ce de obicei ne face să ne simţim prost, fiindcă nu numai că nu avem ceea ce ne dorim, dar nu avem nici cea mai vagă idee cum am putea obţine acel lucru? Soluţia? Schimbă sentimentul!

Pasul 3. Intră în sfera simţurilor referitoare la ceea ce îţi doresti
 
Indiferent că o numeşti intenţie sau dorinţă, mobilizează-te şi treci la treabă. Îndrăzneşte să vrei. Îndrăzneşte să visezi la ceva nou. Îndrăzneşte să scoţi la iveală din nou vechile tale visuri şi să le ştergi de praf. Acordă-ţi permisiunea de a vrea; de fapt, convinge-te să vrei.

Ideea este să treci peste stigmatul că îţi doreşti diverse lucruri şi să le faci pur şi simplu. Îndrăzneşte să vrei orice ţi-ar face plăcere în lumea asta, fiindcă dorinţele înseamnă să preiei controlul. Dorinţele înseamnă să creezi. Dorinţele – şi transformarea lor în realitate – înseamnă motivul tău de a exista. Şi în asta constă adevărata bogăţie a Vieţii. 

 
Pasul 4. Aşteaptă, ascultă şi dă voie lucrurilor să se întâmple
 
Universul este un organizator mai bun decât te-ai putea tu gândi să fii, aşa că dă-i o şansă şi nu-i sta în cale. I-ai dat Universului o sarcină, i-ai trimis energia ta magnetică, acum aşază-te şi permite-i să se manifeste.
 

“Viaţa nu aşteaptă… TREZEŞTE-TE!” de Lynn Grabhorn, Editura Amaltea, 277 pag., 35 lei

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”