De ce e important să vezi întotdeauna jumătatea plină a paharului

Fii sigura ca oricare ar fi tara, speranta este un cuvant care suna frumos in orice limba. Chiar si in cele mai dure perioade din punct de vedere economic, unii cetateni ai lumii gasesc metode de a o duce destul de bine.
  • Publicat:
De ce e important să vezi întotdeauna jumătatea plină a paharului

Nici un politician cu glas mieros, nici o zână bună şi nici un duh al lămpii nu vine să presare praf de stele sau să îţi îndeplinească 3 dorinţe.

A îmbrăţişa optimismul înseamnă să îţi însuşeşti încrederea în sine, responsabilitatea personală şi munca necesară pentru a-ţi schimba tiparele de gândire şi acţiunile.

Nu înseamnă să negi realitatea, ci doar să îi ţii piept în mod pozitiv, pentru a reuşi în faţa provocărilor vieţii.

Fii sigură că oricare ar fi ţara, speranţa este un cuvânt care sună frumos în orice limbă. Chiar şi în cele mai dure perioade din punct de vedere economic, unii cetăţeni ai lumii găsesc metode de a o duce destul de bine.

În loc să urmărească lanţul negativ al veştilor proaste, oamenii cu o atitudine optimistă şi un vis puternic sunt atenţi să profite de oportunităţile disponibile. În loc să îşi facă griji pentru economia globală, muncesc pentru a-şi influenţa economia personală zi de zi.

Mai multe zile pozitive

Ca optimistă, vei şti că deşi nu poţi controla tot ce ţi se întâmplă, poţi, cu siguranţă, să îţi controlezi reacţiile. Chiar dacă ai avut parte de pierderi uriaşe, de abuzuri, de infracţiuni sau de cancer – nu te eticheta drept victimă. Eşti o supravieţuitoare. Tu controlezi rezilienţa, iscusinţa şi perseverenţa de care dai dovadă în faţa greutăţilor.

De asemenea, îţi controlezi iniţiativa şi inventivitatea în transformarea accidentelor fericite şi a oportunităţilor neaşteptate în reuşite satisfăcătoare. Nu dificultăţile trebuie să te definească. În schimb, te pot perfecţiona.

Mănâncă sănătos – urmăreşte progresul, nu perfecţiunea

Cel mai uşor este să începi cu obiceiurile alimentare. Fă schimbări mărunte. Experimentează reţete noi. Când găseşti una care-ţi place, prepar-o mai des. Pregăteşte cantităţi mari din acel fel şi congelează porţii mici pentru mese sănătoase rapide. A face schimbări de durată nu înseamnă să renunţi la alimentele care îţi plac, ci să găseşti mâncăruri sănătoase care să îţi placă la fel de mult. Poţi să îţi schimbi preferinţele şi să produci o schimbare în sănătatea ta.

Poţi face mai mult pentru a-ţi coordona schimbările. Nu uita, este la fel de greu să te dezveţi şi de obiceiurile bune, şi de cele rele. În loc să enumeri toate regimurile în parte, consultă-ţi medicul, un dietetician atestat sau orice nutriţionist reputat.

“Când stai, rugineşti”

Exerciţiile fizice sunt importante, dar nu uita să practici şi o anumită formă de relaxare. Fiecare persoană se relaxează diferit, aşadar, găseşte metoda care funcţionează cel mai bine pentru tine.

Şi în timp ce vorbim despre relaxare, nu uita să dormi suficient noaptea, lucru care va fi mai simplu odată ce începi să faci sport în mod regulat. A te trezi odihnit te ajută să îţi păstrezi o atitudine pozitivă şi optimistă.

“Avantajul optimismului” de Terry L. Paulson, Editura Amaltea, 246 pag. 30 lei


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”