Femeia care iubeşte prea mult, victima perfectă a bărbatului ignorant!

Tiparul femeii care ofera prea mult si primeste prea putin, care face orice pentru bunastarea relatiei ei si nu se impiedica de limite, gasind mereu strategii de reparare si ajutorare a partenerului sau. Dar ce mecanisme stau la baza fiecarei dezamagiri? Ce putem afla despre confortul unui comportament vechi care cauzeaza numai alegerea partenerilor nepotriviti?
  • Publicat:
Femeia care iubeşte prea mult, victima perfectă a bărbatului ignorant!

Autor: Anca Moraru, Psihopedagog, Coach NLP şi PR

Femeia povestilor dureroase si siropoase care nu a fost ocolita de dezamagire. Tiparul femeii care ofera prea mult si primeste prea putin, care face orice pentru bunastarea relatiei ei si nu se impiedica de limite, gasind mereu strategii de reparare si ajutorare a partenerului sau.
Dar ce mecanisme stau la baza fiecarei dezamagiri?

Ce putem afla despre confortul unui comportament vechi care cauzeaza numai alegerea partenerilor nepotriviti?

Femeile care ” iubesc prea mult ” nu iubesc mai mult decat femeile care iubesc sanatos

Psihologii spun ca primele experiente traite alaturi de cei ce ne-au crescut (parinti, bunici sau altcineva) ne pun bazele a ceea ce urmeaza sa devina normalitatea noastra si felul de a percepe lumea sau exteriorul (in jurul varstei de 7, 9 ani).
Prin puterea exemplului, felul in care capatam deprinderile comportamentale va deveni mai tarziu mecanismul prin care rezulta discernamantul nostru. Altfel spus, felul nostru de a fi sau a nu fi. Astfel, inca de mici invatam ce este iubirea si cum trebuie sa ne comportam ca sa primim, intr-un fel sau altul, afectiunea dupa care tanjim.

Suntem obisnuiti sa ii obisnuim si pe ceilalti sa ne cunoasca la perfectie

Deseori dezvoltam anumite tipare comportamentale pe care nu le parasim, iar in acest articol ne referim la acele tipare care ne determina sa fim atrase de acelasi tip de partener. Una din caracteristicile femeilor este ca de obicei sunt atrase de barbati indisponibili, situatie care le face sa tot puna in scena acelasi rol de victima neapreciata.

Femeile care iubesc prea mult se pun pe locul doi, mereu locul 1 fiind ocupat de interesele si bunastarea barbatului din viata lor, programul si prioritatile fiind mereu facut in jurul lui.

Femeile care iubesc prea mult obisnuiesc sa isi foloseasca armele de cucerire la potential maxim (mai ales) in momentul in care sunt stimulate de un factor extern: lipsa de interes a barbatului, aparitia altei femei etc. Dupa ce barbatul va fi cucerit intr-un final, este foarte probabil ca ele sa isi piarda interesul si sa paraseasca misiunea pentru a gasi un altul indisiponibil pentru care sa isi scoata armele si sa lupte din nou.

Femeile care iubesc prea mult se hranesc cu calitatile vagi ale omului care promite mult. Cateva semne ale viitoarelor calitati devin fundatia ce va fi baza relatiei lor, iar povestea va fi frumoasa cand imaginatia lor va deveni realitate. Va deveni realitate cu ajutorul lor, bineînteles. Pentru ca ele sunt acolo ca sa se asigure ca fac lucrurile sa se intample cum trebuie.
Numai femeia care iubeste prea mult stie cate suporta si face pentru el. Cateodata simte ca nu mai poate, iar el nu apreciaza deloc. Nu ar aprecia, oare, mai mult o femeie care isi impune respectul mereu?

Femeia care iubeste prea mult isi asuma 50 la suta macar din vina pentru ceea ce nu merge in relatie. Indiferent ca este vorba spre exemplu de violenta de care are parte, ea isi va spune ca el are dreptate cand explica gestul prin motive ca: tipatul ei, gelozia ei, nemultumirile ei etc.

Femeia care iubeste prea mult poate fi recunoscuta si prin lipsa de incredere pe care o are in ea insasi si pe care o afiseaza si in interiorul relatiei. Prefera non actiunea, ameninta despartirea verbal, dar nu si prin fapte, arata lipsa de curaj sau complacerea in situatie. Acest gen de comportament admite de la sine ca prefera sa ramana in relatia in care e obisnuita macar, decat sa traverseze iar o perioada de singuratate si sa dea de un posibil barbat la fel sau chiar mai rau.

Femeia care iubeste prea mult se detaseaza de realitatea prezentului agatandu-se de viitor

Femeia care iubeste prea mult isi traieste relatia in perspectiva; traieste relatia combinand realitatea cu imaginatia. Imaginatia este cea care o ajuta sa aiba o viziune a viitorului care candva poate se va implini. Ea isi spune ca va fi  bine intr-un final, iar acesta e “combustibilul” care îi alimenteaza pasiunea si stoicismul cu care reusesc sa faca fata dezamagirii relatiei.

Femeia care iubeste prea mult gaseste scuze barbatului pentru câte ii greseste, de fiecare data cand greseste. El trebuie sa fie inteles pentru ca e un om care: nu are experienta multa, a suferit, nu a avut o copilarie fericita, e stresat, are probleme si lista continua.

Femeia care iubeste prea mult considera ca stie prea bine potentialul barbatului pe care acesta l-ar putea avea. Drept dovada, se ia un vag reper pozitiv care confirma viitorul potential: un mic gest frumos desi rar, o mica incercare care parca se vede din cand in cand in comportamentul lui precum eclipsa.

Femeile care iubesc prea mult sunt niste eroine incapatanate a caror cauza nu se vrea a fi pierduta

Femeia care iubeste prea mult se identifica cu rolul salvatoarei. Ii este mereu la indemana sa fie atrasa de barbati pe care sa ii poata ajuta cu ceea ce ea stie deja si trebuie sa ii arate si barbatului care cu siguranta urmeaza sa fie din ce in ce mai flexibil, matur si deschis.
Femeia care iubeste prea mult e inzestrata cu multa rabdare pentru barbatul ei pana cand el va deveni ceea ce ea isi doreste de fapt.

Femeile care iubesc prea mult sunt adeptele credintei conform carora iubirea nu e simpla. Trebuie sa te lupti pentru a fi fericit. Daca o situatie e simpla, e si plictisitoare si poate nici nu merita efortul. Ele sunt obisnuite sa faca lucrurile sa se intample, iar pentru asta exista foarte multe strategii pe care le experimenteaza.

Neconstientizand, femeile prinse intr-un scenariu de viata scris de mult cad in capcana acestor tipare repetitive de comportament. De fapt, ele nu iubesc prea mult ci sufera prea mult ajungand deseori depresive fara sa inteleaga de ce si unde anume gresesc punand totul pe tava (fara sa fie cazul macar).

Doar aducerea in constiinta a informatiilor descrise mai sus pot scurtcircuita vechile tipare, iar din inlocuirea lor cu cele firesti va rezulta redobandirea stimei, a increderii de sine, a vitalitatii, alegeri responsabile pentru o viata prospera si atragerea tiparului potrivit pentru o relatie implinita.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân