Vindecă-te de orice dependenţă: sfaturi pentru un nou început!

Cu toţii avem vicii, dependenţe de care nu putem scăpa, deşi ne străduim (sau, cel puţin, susţinem că încercăm).
  • Publicat:
Vindecă-te de orice dependenţă: sfaturi pentru un nou început!

Cu toţii avem vicii, dependenţe de care nu putem scăpa, deşi ne străduim (sau, cel puţin, susţinem că încercăm).

Fie că este vorba despre lucruri grave, cum ar fi dependenţa de alcool, droguri sau ţigări, fie că este vorba de lucruri precum dependenţa de televizor, de dulciuri sau de telefonul mobil, toate acestea ne pun limite în viaţa de zi cu zi şi ne obligă să ne limităm dorinţele şi mai ales, pun o mare piedică sănăţii noastre.

Renunţarea la aceste vicii nu este un lucru atât de dificil pe cât pare. Ingredientul principal? Voinţa! Mirodeniile? Câteva sfaturi simple pe care să le urmezi, pas cu pas, pentru a redeveni TU!

Dependenţe alimentare

Majoritatea dependenţelor alimentare pot fi vindecare prin tratarea sensibilităţiilor şi alergiilor alimentare. Conştientizarea situaţiei, detoxifierea, postul şi consumul de enzime creează un mediu sănătos, lipsit de vicii. Dr. Ellen Cutler, una dintre cele mai de seamă autorităţi din acest domeniu, a pus la punct un program bazat pe enzime, menit să vindece sensibilităţile şi alergiile alimentare, cu care a obţinut un succes extraordinar!

Programul ei vindecă poftele alimentare printr-un process de curăţare şi detoxifiere, urmat de alcalinizarea organismului şi consumul de enzime şi suplimente alimentare. Prin acest proces, corpul îşi redobândeşte echilibrul, ceea ce asigură absorbţia substanţelor nutritive necesare şi eliminarea poftelor alimentare nesănătoase.

Cofeina, ţigările, alcoolul şi drogurile

Aproape toată lumea este de acord că dependenţa de fumat, alcool sau droguri poate ucide. Însă trebuie subliniat faptul că vindecarea acestor dependenţe se petrece în acelaşi fel ca şi vindecarea dependenţelor alimentare – nu prin forţă, ci prin conştientizare şi prin preluarea controlului asupra propriei vieţi. Suntem proprii noştri stăpâni sau suntem dominaţi de dependenţele noastre?

Putem să recurgem la ajutor de specialitate şi să învăţăm să observăm ceea ce ne conduce la aceste dependenţe. Astfel, data următoare când eşti pe cale să cedezi, întreabă-te dacă aşa eşti cu adevărat şi în felul acesta vrei să trăieşti. Înlocuieşte dependenţa cu ceva care îţi oferă plăcere, fără să te ucidă. Sărbătoreşte de fiecare dată când reuşeşti şi nu te mai culbabiliza când dai greş. Începe de la zero, conştientă de faptul că fiecare zi reprezintă un nou început!

Dependenţa de televizor

După cum am menţionat mai devreme, statisticile arată că persoanele din societatea industrializată se uită prea mult la televizor. Deseori urmărim vieţile altora (sau poveşti imaginate) în loc să trăim propria noastră viaţă. Avem tendinţa să credem ce ne spune publicitatea, deşi ni se repetă tot timpul că nu ne simţim bine dacă nu bem sau nu mâncăm un anumit produs, că nu mirosim bine dacă nu cumpărăm acel deodorant, că pielea sau părul nostru nu arată frumos dacă nu folosim nu-ştiu-care produs etc.

Gândeşte-te la negativismul care domină ştirile şi la felul în care suntem programaţi, spunându-ni-se ce trebuie să gândim sau să facem şi întreabă-te dacă aşa vrei să fie viaţa ta. Reducând timpul petrecut în faţa televizorului, câştigi o sursă importantă de timp liber pe care îl poţi investi pentru binele tău!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Carieră sau copil?
Carieră sau copil?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân