Ce fac vedetele de Paşte

Ca fiecare an, vedetele Pro Tv ne destăinuie care sunt preferinţele lor în ceea ce priveşte masa de Paşte şi cum îşi vor petrece timpul liber din această perioadă.
  • Publicat:
Ce fac vedetele de Paşte

Ca în fiecare an, vedetele Pro TV ne destăinuie care sunt preferinţele lor în ceea ce priveşte masa de Paşte şi cum îşi vor petrece timpul liber din această perioadă.


Unde vei petrece Paştele anul acesta?

ANDI MOISESCU: Conform tradiţiei, reunim familia la casa de la ţară. Ne întoarcem mai aproape de natură. Să poată alerga şi copiii noştri cât e ziua de lungă.
NETI SANDU: Ca de fiecare dată, îl voi petrece cu familia, cu nepoţi şi strănepoţii, în Bucureşti.
CORINA CARAGEA: În redacţie, cu colegii. Facem de obicei masă mare şi concurs de spart ouă roşii.
OANA ANDONI: Lucrez de Paşte (pentru al 9-lea an consecutiv) şi voi fi în Bucuresti. Vor veni părinţii la noi şi vom petrece în familie, aşa cum e normal pentru cea mai mare sărbătoare a anului.
CĂTĂLIN RADU TĂNASE: Voi face Paştele în cele două familii ale mele: fetiţa şi părinţii, pe de o parte şi ProTv, pe de altă parte. Sper să fie nişte sărbători liniştite şi să am timp să stau şi la masa de Paşte cu ai mei. Plus că trebuie să mă asigur personal ca Iepuraşul ajunge la Carina cu cadourile.
AMALIA ENACHE: În străinătate, într-o zonă pe care îmi doream de foarte multă vreme să o vad.

Dintre toate tradiţiile specifice, care îţi este cea mai dragă şi de ce?

ANDI MOISESCU: Toate-mi sunt la fel de dragi şi, din fericire, la ţară încă se mai ţin. Oricum la slujbă sunt prezent de la început şi până la sfârşit.
NETI SANDU: Tot ce ţine de sărbătoarea Paştelui îmi place pentru că îmi aminteşte de familia cu bunici, cu străbunici, care acum nu mai sunt. Mergem împreună la biserică în noaptea de Înviere şi ne place să ne facem cadouri aduse de “iepuraş”.
OANA ANDONI: Mă emoţionează foarte mult noaptea Învierii. Cele mai frumoase amintiri sunt din anii copilăriei, când mergeam împreuna cu părinţii, bunicii, mătuşile, unchii şi verişorii să luăm lumină, în noaptea Învierii, de la biserica din cimitir. Străbăteam un drum lung până acasă (unde ne aşteptau numai bunătăţi) şi aveam mare grijă să nu ni se stingă lumânările.
CĂTĂLIN RADU TĂNASE: Familia Tanase are un secret: acea „babă” de care vă spuneam. De când mă ştiu, niciodată de Paşte, de pe masă nu a lipsit baba. Nu am întâlnit reţeta asta nicăieri în România sau în lume. E un fel de mâncare sărată, care arată ca un chec. Are pesmet, ouă, organe de miel fin tocate şi….gata. Deja v-am spus prea mult. Rămâne secret de familie.
AMALIA ENACHE : Ciocnitul ouălor. Mă distra foarte mult când eram mică, iar acum are o valoare simbolică foarte mare: e momentul în care, dupa noaptea de Înviere, după ce am luat lumină şi dimineaţa după ce am gustat din Paşti (vinul alb amestecat cu prescura, aşa cum se obişnuieşte la mine în Ardeal) ciocnitul ouălor dă cumva drumul la Sărbătoare.

Cum va arăta masa de Paşte şi cât de tare te vei implica în prepararea bucatelor?

ANDI MOISESCU: Masa va arăta minunat, n-am nici cea mai mică îndoială. Cât despre gradul meu de implicare, începe să se facă simţit abia din momentul în care totul e gata pus în farfurii.
NETI SANDU: Vom avea ouă roşii, cozonaci, pască, prăjituri de tot felul, însă fără tradiţionalele preparate grele din carne.
CORINA CARAGEA: Eu mă implic în devorarea bucatelor, nu în prepararea lor. Nu va fi însă una specială, foarte diferită de restul meselor, pentru că nu mănânc miel.
OANA ANDONI: Ne ajută foarte mult părinţii noştri. De pe masa nu vor lipsi preparatele tradiţionale, dar vom alege şi mâncăruri uşoare. Nu vrem să exagerăm după perioada postului.
CĂTĂLIN RADU TĂNASE: De bunătăţile de Paşte se ocupă mama. Eu sunt bucătar în restul anului pentru mine şi fetiţa mea. De Paşte şi de Crăciun, mama este maestrul de ceremonii. Oricum, în copilărie o ajutăm mereu în bucătărie, aşa că ştiu aproape pe de rost cum se fac bucatele tradiţionale: drob, miel la tavă, stufat, borş de miel, ouă roşii şi „baba”.
AMALIA ENACHE: Fiind plecată, nu mă voi ocupa de preparate. Va fi un Paşte atipic, cu o masă atipică anul acesta.

Care a fost cel mai neconvenţional Paşte de până acum?

ANDI MOISESCU: Paştele îl petrecem de fiecare dată convenţional. Viaţa noastră profesională e suficient de neconvenţională ca să nu mai exagerăm şi-n afara ei.
NETI SANDU: A fost unul petrecut în urmă cu câţiva ani la Poiana Ţapului, cu prietenii. A fost o plecare neaşteptată şi cu atât mai frumoasă, am petrecut câteva zile relaxante într-o căsuţa din pădure şi ne-am deconectat de agitaţia Bucureştiului.
CORINA CARAGEA: Paştele care a semănat cu…Crăciunul. Îmi amintesc de un Paşte la bunicii de la ţară, când aveam impresia că suntem în decembrie. A nins bine în luna aprilie.
OANA ANDONI: În urmă cu mulţi ani, am fost în Cuba chiar în perioada Paştelui. Am regretat momentul ales, pentru că nu am simţit acolo nimic din bucuria sărbătorii de la noi.
AMALIA ENACHE: Cred că acesta care urmează va fi. La Crăciun am mai fost plecată, în Egipt într-un an, în Thailanda am plecat altădată chiar în a doua zi de Crăciun, dar Paştele eu îl făceam an de an la biserica de piatră din deal, din satul meu natal şi acasă. Anul acesta va fi diferit, vă spun după dacă a fost o idee bună.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Lindsay Lohan vrea să adopte un copil
Lindsay Lohan vrea să adopte un copil
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân