SANCOL (capsule moi)

Prezentare

Cutie cu flacon de polietilena prevazut cu dop cu sigiliu si silicagel continand 60 capsule moi si recomandari de utilizare.

Produsul NU contine lactoza!

Termen de valabilitate: 2 ani.

Principii active

O capsula contine 200 mg ulei de armurariu (Cardui oleum), 300 mg ulei de catina (Hipopphae oleum), 100 mg ulei de peste, 5,73 mg vitamina E (48% *DZR), 1,83 mg ulei volatil de salvie (Salviae aetheroleum), 1,22 mg ulei volatil de cimbru (Thymi vulgaris aetheroleum), 1,22 mg ulei volatil de fenicul (Foeniculi aetheroleum) si excipienti (gelatina, glicerina, apa purificata) pana la 800 mg (*DZR – doza zilnica recomandata).

Produsul Sancol este realizat pe baza asocierii de uleiuri grase vegetale bogate in acizi grasi esentiali omega 3, caroteni (beta-caroten, licopen), vitamine liposolubile (E, A, D, F, K), compusi polifenolici, fitosteroli, lecitine, enzime, acizi triterpenici, lipoproteine.

Indicatii

Uleiul de catina, obtinut la rece, sursa de multivitamine si acizi grasi esentiali, sustine sanatatea tesuturilor si a mucoaselor, are rol benefic in protejarea si regenerarea mucoasei tubului digestiv; participa activ la mecanismul de detoxifiere al organismului si prin continutul ridicat de beta-caroteni manifesta o puternica actiune antimutagenica.

Uleiul de armurariu bogat in derivati flavonici (silibina, isosilibina, silicristina, silidianina, taxifolina) manifesta o actiune puternic antioxidanta, contribuie la cresterea activitatii enzimei superoxid dismutaza (SOD); ca detoxifiant sustine cresterea continutului de glutation din ficat (necesar in procesele de detoxifiere), protejeaza si regenereaza celula hepatica, ajuta la combaterea proceselor inflamatorii (inhiba lipoxigenaza si formarea de produsi inflamatori).

Uleiul de peste, bogat in acizi grasi esentiali si vitamine, este o sursa directa de acizi grasi omega-3 si omega-6 cu efect antiinflamator important (inhiba COX-2, enzima care favorizeaza inflamatia) care pot influenta pozitiv procesele de regenerare a tesuturilor si reepitelizare a mucoaselor. Acizii grasi omega contribuie la buna functionare a sistemului imun si participa la supravegherea imuna a unor eventuale transformari neoplazice.
– uleiurile volatile folosite, cu compozitii terpenice de mare complexitate poseda efecte antiseptice la nivelul tubului digestiv, proprietati relaxante, antiinflamatoare, antitumorale si de blocare a mecanismelor de metabolizare ale acidului arahidonic, actiune benefica in tulburari cu caracter functional ale tubului digestiv si glandelor anexe.

Produsul este bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate.

In sarcina si perioada de alaptare, la copii pana la 7 ani este necesara recomandarea medicului.

La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau farmacistului.

Actiuni

Intregul complex de structuri compatibile din formula a dus la obtinerea unui produs natural util suplimentarii dietei, usor asimilabil, cu rol depurativ eficient in procesele de eliminare a substantelor daunatoare organismului, cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare care intervin in blocarea metabolizarii unor compusi lipidici cu formare de prostaglandine si leucotriene responsabile de aparitia proceselor inflamatorii, dar si in inhibarea procesului de carcinogeneza, in protejarea si regenerarea mucoasei tubului digestiv de la nivelul colonului:

– sustine sanatatea tubului digestiv in general si a colonului in special;

– inhiba declansarea proceselor oxidative ce duc la aparitia unor tulburari functionale la nivelul colonului, confera proprietati de regenerare a tesutului sanatos;

– combate procesele inflamatorii prin blocarea cailor metabolice ale acidului arahidonic (inhiba actiunea enzimelor ciclooxigenaza si 5-lipoxigenaza);

– imbunatateste dezvoltarea microorganismelor specifice florei normale, utile la nivelul intestinului gros, inhiband dezvoltarea florei patogene.

Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici!

Administrare

Adulti: cate 1 – 2 capsule de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale.

Copii peste 7 ani: cate 1 capsula de 2 – 3 ori pe zi inainte de mesele principale.

Se administreaza timp de 30 – 40 zile, in cate 3- 4 cure pe an; in tulburari de tranzit intestinal severe se recomanda asocierea cu produsul Comprilax.

Produsul este un supliment alimentar care nu inlocuieste un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?