Trucuri pentru un cappuccino delicios preparat acasă

Un cappuccino adevărat se creează combinând un espresso puternic cu spumă cremoasă de lapte, iar numele se leagă chiar de culoarea sa distinctivă, asemănătoare cu cea a straielor purtate de călugării din Ordinul Fraţilor Capucini.
  • Publicat:
Trucuri pentru un cappuccino delicios preparat acasă

Iată 3 paşi prin care poţi obţine un cappuccino perfect, acasă, în propria-ţi bucătărie.

Un cappuccino adevărat se creează combinând un espresso puternic cu spumă cremoasă de lapte, iar numele se leagă chiar de culoarea sa distinctivă, asemănătoare cu cea a straielor purtate de călugării din Ordinul Fraţilor Capucini.

Pentru italieni, un cappuccino şi un croissant savurate la prima oră a dimineţii într-o cafenea constituie un adevărat ritual…dar cine a spus că trebuie să te afli într-o cafenea italiană ca să savurezi un cappuccino?

Prepararea tradiţională presupune folosirea unui espressor cu baghetă de aburi, însă există o mulţime de alte metode suprinzătoare şi originale pentru a obţine acelaşi rezultat: o spumă de lapte consistentă şi cremoasă poate fi preparată cu o presă franceză şi chiar şi cu un blender vertical.

Nu trebuie decât să urmezi trei paşi simpli propuşi de Lavazza, o referinţă în lumea cafelei italiene, cu peste 20 de miliarde de ceşti de cafea consumate la nivel mondial, pentru a  prepara un cappuccino perfect, chiar la tine acasă.

Descoperă cum poţi să creezi un cappuccino autentic în propria bucătărie, mergând de la spumarea laptelui la alegerea celui mai bun amestec de cafea! 

Pasul 1: Laptele

Spuma de lapte care ţi se topeşte în gură este cea care transformă un cappuccino într-o băutură unică.
Fiecare are propriile preferinţe în materie de lapte: unii aleg laptele degresat, iar alţii preferă laptele de orez sau de soia. Cu toate acestea, dacă scopul este prepararea unui cappuccino perfect, laptele trebuie să fie proaspăt şi integral: grăsimile şi proteinele sale sunt esenţiale pentru o spumă cremoasă şi consistentă.

Cantitatea potrivită de lapte pentru a obţine spuma de lapte este 120 ml. Chiar dacă modul clasic de a face spuma este cu ajutorul unui espressor profesional cu baghetă de aburi, există şi o serie de trucuri pe care le poţi folosi chiar la tine acasă.

Cu presa franceză:

1. Încălzeşte laptele pe foc, într-o cratiţă mică sau un ibric, sau cu ajutorului cuptorului cu microunde şi toarnă-l apoi în presa franceză.
2. Aşază capacul şi apoi spumează laptele prin apăsarea şi ridicarea pistonului timp de 15 secunde, reducând apoi treptat viteza mişcărilor (nu este nevoie de mişcări prea rapide!)
3. Amestecă laptele cu mişcări circulare în presa franceza, cu scopul de a-i permite să se aşeze înainte să torni spuma în ceaşcă.

Cu un blender vertical:

1. După ce ai încălzit laptele, toarnă-l într-un recipient în care să poţi folosi în siguranţă blenderul.
2. Amestecă laptele cu ajutorul blenderului, la o viteză mică, timp de aproximativ 1 minut
3. Pentru a obţine un strat mai gros de spumă, ţine blenderul aproape de suprafaţa laptelui, astfel încât să se absoarbă şi mai mult aer în compoziţie

Pasul 2: Cafeaua

După ce spuma este gata, a venit momentul să prepari cafeaua, fie ea espresso sau moka, descoperind, astfel, cealaltă jumătate a secretului din spatele acestei băuturi speciale. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, este recomandat să foloseşti un amestec de calitate.

Toarnă cafeaua încet, până ce ai umplut 1/3 din ceaşcă, iar după 10 secunde toarnă spuma cremoasă de lapte.

Pasul 3:… Iar acum este timpul pentru creativitate!

Lasă-ţi inspiraţia să te ghideze! Poţi să-ţi decorezi cappuccino-ul cu pudră de cacao, siropuri dulci, fulgi de ciocolată sau alune strivite. Dacă îţi doreşti, poţi folosi chiar şabloane şi instrumente speciale ca să creezi modele originale pe suprafaţa spumei!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: