Clătite cu pate de păstrăv şi sos de castravete

Clătite aromatizate cu ierburi, umplute cu un pate fin de păstrăv şi servite alături de sos de castravete - toate acestea pot fi consumate la o cină foarte elegantă, alături de un vin alb demisec.
  • Publicat:
Clătite cu pate de păstrăv şi sos de castravete

Clătite aromatizate cu ierburi, umplute cu un pate fin de păstrăv şi servite alături de sos de castravete – toate acestea pot fi consumate la o cină foarte elegantă, alături de un vin alb demisec.

Ingrediente:

Aluat de clătite: 120 de grame de făină, 2 ouă mari, 300 de mililitri de lapte, o linguriţă de sare, piper negru proaspăt măcinat, 50 de grame de unt moale, o lingură de pătrunjel tocat, o lingură de frunze de ceapă verde tocate

Pateul de păstrăv: 4 păstrăvi afumaţi, 375 de grame de brânză de tip Philadelphia, piper negru, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguriţe de pastă de hran, o mână de pătrunjel tocat

Sosul de castravete: 300 de mililitri de smântână de gătit, 150 de mililitri de smântână grasă, o linguriţă de sare, 2 linguriţe de suc de lămâie, un castravete mare

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol ingredientele pentru clătite – untul fiind înmuiat -, cu ajutorul unui tel. Se lasă deoparte timp de 30 de minute, se amestecă din nou cu telul, apoi se fac clătitele, într-o tigaie non-aderentă.

Păstrăvul de rupe fâşii, eliminând oasele şi pielea. Se pune într-un robot carnea, restul ingredientelor – cu excepţia pătrunjelului – şi se mixează până se obţine o spumă. Se adaugă verdeaţa.

Clătitele se umplu cu crema de peşte şi se rulează, apoi se aşază pe un platou de servit.

Se mixează într-un robot cele două tipuri de smântână, se asezonează şi se amestecă împreună cu castravetele tăiat cuburi mici (după ce în prealabil a fost curăţat de coajă şi sâmburi).

Se pune sosul într-un vas, din care invitaţii se pot servi singuri, după dorinţă.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: