Drob cu legume şi soia

Ingrediente pentru un drob: 2 morcovi mari, 3 cepe mijlocii, un păstârnac fiert (tăiat cuburi), 2 dovlecei, un ardei gras roşu, jumătate de ardei gras galben, 100 gr mazăre congelată, 100 gr fasole verde congelată
  • Publicat:
Drob cu legume şi soia

Ingrediente pentru un drob:

2 morcovi mari, 3 cepe mijlocii, un păstârnac fiert (tăiat cuburi), 2 dovlecei, un ardei gras roşu, jumătate de ardei gras galben, 100 gr mazăre congelată, 100 gr fasole verde congelată, o pungă mică de soia (texturată sau granule), 2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, câte o legătură de lobodă, leurdă, ştevie, 10 ouă de prepeliţă fierte (tari), sare, piper, ulei de măsline.

Mod de preparare:

Puneţi granulele de soia într-un vas cu apă caldă şi un praf de sare, până se înmoaie. Radeţi morcovul pe partea mare a răzătoarei, tăiaţi ceapa mărunt, ardeiul gras în cubuleţe, iar dovleceii în cuburi moderate ca mărime. Tăiaţi verdeaţa, nu foarte mărunt. Trageţi ceapa, ardeiul gras şi morcovul la tigaie, timp de 5 minute, în 2 linguri de ulei. Când au început să se pătrundă, adăugaţi dovlecelul fără să îl căliţi.

Daţi deoparte amestecul şi lăsaţi-l la răcit. După ce s-a răcit, omogenizaţi cu soia, mazărea, păstârnacul pregîătit în prealabil, fasolea şi verdeaţa. Tapetaţi forma dorită folosind hârtie de copr, turnaţi amestecul obţinut în care încorporaţi ouăle de prepeliţă fierte, ungeţi la suprafaţă cu un ou bătut şi introduceţi tava în cuptorul preincălzit la 170 de grade.
Când este rumen-auriu, este gata. O salată de baby spanac cu căpşuni şi dressing de lime este ideală pentru a însoţi acest drob delicios.

Reţetă oferită de Chef Cezar munteanu în broşura de Paşte Selgros.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Drob din legume
Drob din legume
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: