Pită arăbească Man’oushe

Nu este nici lipie, nici focaccia, nici pâine, şi nu aduce cu nimic din lipia clasică întâlnită în shaormeriile neaoşe de Bucureşti. Vă prezentăm o reţetă tradiţională de pită arăbească pufoasă şi aromată. Vă veţi îndrăgosti de ea!
  • Publicat:
Pită arăbească Man’oushe

Nu este nici lipie, nici focaccia, nici pâine, şi nu aduce cu nimic din lipia clasică întâlnită în shaormeriile neaoşe de Bucureşti.

Vă prezentăm o reţetă tradiţională de pită arăbească pufoasă şi aromată.

Vă veţi îndrăgosti de ea!

Ingrediente:

  • 500 gr făină
     
  • 250 ml apă călduţă
     
  • 20 gr drojdie proaspătă sau o linguriţă şi jumătate de drojdie uscată la plic
     
  • o linguriţă de miere de albine
     
  • o jumătate de linguriţă de sare
     
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
     
  • un plic (8 gr) de za’atar (un amestec de condimente macerate câteva luni – se găseşte în băcăniile cu specific arăbesc) sau cimbru uscat
     
  • 50 gr susan

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu apa călduţă, mierea şi o lingură de făină. Selasă 10 minute până se umflă, apoi se pune în mijjocul făinii, se adaugă uleiul, sarea şi se frământă bine. Dacă e lipicios se frământă cu mâinile înfăinate, dar nu se adaugă făină în plus faţă de cantitatea recomandată. Se pune aluatul într-un castron uns cu foarte puţin ulei de măsline, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la dospit o oră sau până îşi dublează volumul.

Apoi, aluatul se împarte în 8 bucăţi, se întinde cu mâna în formă rotundă pe o hârtie de copt, apoi se pune za’atar amestecat cu ulei de măsline (la 2 linguri de za’atar se adaugă 3-4 linguri de ulei de măsline) şi cu degetele se fac găuri în aluat. Se mai lasă la dospit vreo 10 minute, după care se presară seminţele de susan şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 200 de grade, timp de 30 de minute, până se rumenesc frumos.

Sursa foto: Pinterest

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Ardei copţi umpluţi cu linte roşie
Ardei copţi umpluţi cu linte roşie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: