Reţete de Paşte: Morcovi prăjiţi cu chimen

Încearcă o garnitură mai puţin convenţională, dar care merge perfect cu o friptură de miel. Chimenul are o aromă delicată şi în combinaţie cu dulceaţa morcovilor rezultă un preparat cu o savoare aparte. Iată o reţetă rapidă şi extrem de uşor de preparat.

Ingrediente

12 morcovi de mărime medie
2 bucăţi de anason stelat
50 de grame de unt
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de chimen măcinat
1 lingură de sare
 

Preparare

Pune morcovii într-o oală, acoperă-i cu apă. Adaugă anasonul stelat, untul şi o lingură de sare, apoi lasă-i să fiarbă timp de 10 minute, până se înmoaie. Lasă-i să se răcească puţin în lichidul în care au fiert, apoi scoate-i şi şterge-i uşor cu şerveţele.

Încinge uleiul într-o tigaie. Tăvăleşte morcovii prin chimenul măcinat şi îndepărtează surplusul.

Prăjeşte morcovii până capătă o culoare aurie. Serveşte-i imediat sau păstrează-i calzi până îi serveşti. Pot fi consumaţi alături de friptură de miel sau ca aperitiv.

Foto: pixabay.com

 

Citește și:
Suc de ghimbir, ananas şi morcov pentru indigestie
Suc natural de sfeclă, morcov, spanac şi portocale!
Brioşe cu morcovi şi sfeclă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir
Supă cremă de morcovi puţin iute
Laura Cosoi te învaţă să faci tort de morcovi cu cremă de brânză
Exclusiv Online - 05.04.2018
Taguri: morcov, chimen

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.