3 reţete de prăjituri, deserturi dezvăluite de Chef Paul Siserman

Chef Paul Siserman dezvăluie pentru CSID câteva reţete de prăjituri cu care poţi face senzaţie în faţa prietenilor.

Prăjitură cu mac şi nucă de cocos

Ingrediente blat:

  • 8 albuşuri
  • 16 linguri zahăr
  • 8 linguri de apă
  • 6 linguri de mac
  • 6 linguri de nucă de cocos
  • 7 linguri făină
  • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru blat:

Se bat albuşurile spumă cu zahărul, care se presară puţin câte puţin, apoi adăugăm apa caldă şi restul ingredientelor. Amestecăm uşor cu o paletă. Compoziţia obţinută se aşază într-o tavă, în care am pus în prealabil o foaie de copt unsă cu puţin ulei. Introducem totul în  cuptorul preîncălzit la 170 grade ( circa 35-40 min). Pentru siguranţă facem testul cu scobitoarea.

Ingrediente cremă:

  • 8 galbenuşuri
  • 0,5 l lapte
  • 1 budincă frişcă
  • 1 lingură amidon alimentar
  • 250 grame unt
  • 150 grame zahăr
  • 300 grame biscuit picnic de cacao
  • 1 ibric cafea

Prepararea cremei:

Gălbenuşurile, laptele, budinca de frişcă şi amidonul se amestecă bine cu telul. Compoziţia se fierbe şi se pune la rece. Untul se mixează cu zahărul. Se adaugă crema răcită, apoi se mestecă până când compoziţia devine cremoasă.

Se unge blatul cu cremă, după care se adaugă biscuiţii daţi prin cafea (o singura dată să nu fie prea însiropaţi )şi deasupra se face o glazură de ciocolată.

Prăjitură festivă

Ingrediente foi:

  • 10 albuşuri
  • 200 gr zahăr
  • 2 linguri făină
  • 220 gr nucă măcinată
  • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru foi:

Albusurile se bat spumă cu zaharul, care se presară puţin câte puţin, asta până când  compoziţia devine tare şi lucioasa, apoi se adaugă nuca şi făina. Se mestecă cu o paletă de jos în sus. Se împarte aluatul în 3 şi se fac foi subţiri, care se coc pe dosul tăvii, nu înainte de a pune foaie de copt şi a unge cu puţin ulei.

Ingrediente cremă:

  • 300 grame smântână cu 25% grăsime
  • 10 gălbenuşuri
  • 1 lingură făină
  • 80 grame ciocolată neagră
  • 50 grame cacao
  • 300 grame unt
  • 300 grame zahăr

Mod de preparare:

Smântâna, gălbenusurile , făina, ciocolata şi cacaoa se amestecă bine şi se fierb la foc mic sau pe baie de abur, apoi se lasă la răcit. Între timp se mixează untul cu zahărul şi se amestecă cu crema răcită. Cu aceeaşi cremă se ung foile, iar peste ultimul strat de cremă, pentru o mai bună savoare, se adaugă nuca coaptă şi tăiată. Prăjitura se taie cu un cuţit umed.

Islere sau biscuiţi de casă cu cremă

Ingrediente aluat:

  • 500 grame făină
  • 350 grame unt cu 85% grasime
  • 200 grame nucă
  • 2 gălbenuşuri
  • 170 grame zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 baton vanile
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se framântă bine toate ingredientele. Apoi, aluatul obţinut se pune într-o folie şi se dă la rece minim 2 ore. După acest proces, aluatul se întinde până ajungem la o foaie de 2-2,5 mm, care se taie cu o formă rotundă (poate fi şi în formă de steluţă etc). Se coace la cuptorul preîncălzit la 160-170 grade, într-o tavă cu folie de copt.

Ingrediente cremă:

  • 200 grame ciocolată, care conţine 50%-60% cacao
  • 400 ml frişcă lichidă
  • esenţă de rom

Mod de preparare:

Ciocolata se fierbe cu frişca lichidă pe o baie de aburi sau la foc mic. Se răceşte bine (se pune în frigider minim 2 ore). După răcire se adaugă esenţa de rom şi se mixează timp de 3 min, asta pâna devine spumoasă şi aerată.

Se iau biscuiţii, care au fost copţi şi răciţi, se ung cu cremă şi se ataşează doi câte doi. Deasupra se face o glazură de ciocolată, iar peste ea putem presăra nucă de cocos sau nucă prăjită şi tăiată.

Citește și:
Aditivul alimentar care poate agrava bolile inflamatorii intestinale (BII). Se găseşte în prăjituri, pastă de dinţi, îngheţată
Slăbeşte prin dieta cu prăjituri

!
Exclusiv Online - 17.10.2017
Taguri: prajituri, deserturi,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.